Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Gémóver: Szeged 2011-Várda SE 0-3

Szeged - Kétszer szakadt félbe szurkolói rendbontás miatt az osztályozó, amelyet teljesen megérdemelten nyert meg 3-0-ra a Várda SE. A Szeged 2011 megsemmisült, dicstelenül búcsúzott a második vonaltól.

Szeged 2011-Várda SE 0-3 (0-1)
Osztályozó az NB II-ért, visszavágó, Szeged, SZVSE-stadion, 3000 néző, vezette: Németh Ádám, asszisztensek: Viszokai László, Farkas Balázs.
Szeged 2011: Belecsan - Tóth I., Petrók, Kapic (Borbély 64.), Farkas Márk, Markovics, Ulvicki, Timm (Kéri, 26.), Kis, Farkas Z. (Geiger, 59.), Varga. Vezetőedző: Gálhidi György.
Várda SE: Petranics - Tóth Gy., Hegedüs, Lakatos, Fodor (Spekker, 83.), Farkas Márton (Koi, 84.), Iván, Oláh, Miskolczi (Bagin, 66.), Kornutyak, Soós. Vezetőedző: Révész Attila.
Gól: Miskolczi (8.), Kapic (61. - öngól), Soós (80.).
Sárga lap: Iván (56.), Kis (62.), Miskolczi (65.)
Kiállítva: Tóth I. (15.), Ulvicki (23.), Gálhidi György (25.).


* * *

A SZVSE-pályán a nyolcadik percben véget ért a mérkőzés. Pedig nem történt semmi különös, mindössze annyi, hogy Miskolczi László lövésével megszerezte a vezetést a Várda SE. Ám ahelyett, hogy a Szeged 2011 vett volna egy nagy levegőt, és kihasználta volna, hogy gyakorlatilag egy mérkőzésnyi ideje van arra, hogy legalább hosszabbításra mentse a találkozót, inkább idegileg, szellemileg, lelkileg „elpusztultak". Amikor egy bedobásnál kicsúszik a játékos kezéből a labda, amikor sportszerű, test a test elleni küzdelemben „rosszul lesz", majd amikor ezt megbosszulandó a legalattomosabb módon, hátulról alárúg, meg visszakönyököl az ellenfélnek, és csodálkozik, nem érti, hogy mi a baj, akkor ott borzasztó nagy baj van, valójában. Az igazi gond az, hogy az átlagember nem érti, miért történt meg ez. Hogy csak egy viszonylag friss emléket idézzünk fel: a Balmazújváros ellen 1–0-s hátrányból három perc alatt talpra állt a csapat és kiegyenlített. Egy szava nem lett volna senkinek, ha ez szombaton csak a szünetre történik meg, vagy ne adj isten mondjuk a 62. percre.

Gémóver: Szeged 2011-Várda SE 0-3. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

S nem elég, hogy gólhátrányba kerül a csapat, majd emberhátrányba is, jönnek az úgynevezett szurkolók, és úgy döntenek, ők akkor „járnak egyet" kerítésen belül. Miért? Kik ők valójában? Mit gondoltak, miért lesz jó, ha beugrálnak? Kin, min segítettek ezekkel a „parádés" megmozdulásokkal? Annyi szerethető, emlékezetes, dicsőséges pillanata volt a Szeged 2011-nek ebben a szezonban, hogy tényleg érthetetlen, hogyan rombolható le minden egyetlen mérkőzés alatt. Tavasszal az Izabella híd lábánál hat meccsen négyszer győzött, kétszer ikszelt a csapat, 9-3-as összesített gólkülönbséggel. Soha nem volt hátrányban a szünetben. Most viszont nyolc perc után abba került, és vége lett mindennek. Mint amikor a víz kifolyik az ember kezéből.

* * *

Erre senki sem számított a bordókat ünneplik maroknyi szurkolóik, akik önfeledten táncolnak a pálya szélén. A Szeged 2011 önmagát verte meg. Gálhidi György együttese rendkívül idegesen, fegyelmezetlenül, kedvetlenül és akaratgyengén játszott, miközben Petranicsék semmi mást nem csináltak, mint betartották Révész Attila utasításait...

90. perc: Egyszer csak vége lett... Nem tudni, hogyan járt Németh Ádám órája, de lefújta  mérkőzést, amelyen a Várda SE a mennybe ment, a Szeged 2011 pedig megsemmisült.

83. perc:
A Várda SE drukkereivel van tele a stadion: vígan dobolva énekelnek.

80. perc: Vége: jobb oldali várdai kontra végén Kornutyak betört a tizenhatosra, középre passzolt, Soósnak mindenre volt ideje, arra is, hogy kétszer is lekezelje a labdát, majd nyolc méterről elpasszolta Belecsan mellett, 0-3.

78. perc:
A szegedi tizenhatos előtt idétlenkedett a Várda SE háromszor is egymás után: Iván, Kornutyak és Soós is gólt lőhetett volna, de egyik sem tette meg.

75. perc: Ígéretes támadás végén Lakatos gond nélkül tisztáz: Kéri ment el a jobb oldalon, betört a tizenhatosra, középre gurított, Geiger elől tisztázott a bordó 7-es.

Gémóver: Szeged 2011-Várda SE 0-3. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

73. perc: Farkas Márk ment szögletre Farkas Márton elől. A szögletet a legmesszebb álló várdai, Fodor lövi be, két percig tartott, mire odaért... Majd beívelését gond nélkül fejelte ki Petrók.

71. perc: Most mindennek lehet örülni: Borbély lő, de ő is nagyon fölé-mellé, legalább próbálkoznak...

69. perc: Fodor csavar 18 méterről fölé.

66. perc: Újraindul, reméljük utoljára ez a horrormeccs...

Nincs csapatunk! Nincs csapatunk! Köszönjük az NB III-at! - zengik az ultrák, akiknek a "kevésbé normális többségét" a rendőrök kivezetik a stadionból. Németh Ádám játékvezető, miután konzultált a rendőrséggel úgy döntött, újra engedélyt ad a meccs folytatására.

Az ittmaradtak teljesen tanácstalanok, nem tudni egyelőre semmit arról, Németh bíró végleg lefújta-e a mérkőzést. Senki nem gondolta volna, hogy a másodosztályért zajló osztályozó így ér véget.

A közönség most annak tapsol, hogy megérkeztek a rohamrendőrök is, akik a tizenhatos magasságában kezdtek "felöltözni"...

Gémóver: Szeged 2011-Várda SE 0-3. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A rendőrök a kerítésnél próbálnak úrrá lenni a helyzeten, a Pulz utcai tribünről lassan mindenki hazamegy.  Nem így kellett volna véget érnie ennek a meccsnek. Mert ezek után aligha folytatják...

Knt botrány van: az ultrák nem bírnak magukkal és beugráltak a kerítésen belülre. A rendőrség messziről futott a helyszínre, a biztonsági őrök próbáltak rendet rakni, a csapatok megint az öltözőben...

65. perc:
Miskolczi kapott utólag sárgát, miután megrúgta Kist, Németh továbbengedte a játékot, majd amikor megállt, felmutatta a sárga lapot.

62. perc: Kis is besárgul, Fodornak rúgott oda a félpályánál.

61. perc: Elindultak a szegediek a Magyarország–zlovákia kézilabdameccsre: Kapic lőtt öngólt az ötösről, gyakorlatilag vége, három gólt kéne lőni fél óra alatt kilenc emberrel, 0–2.

9. perc:
Így nem fog menni: Varga pakol oda Hegedüsnek a várdai tizenhatos előtt.

58. perc: Iván megint, de ezúttal kapura lő, méterekkel mellé-fölé.

56. perc: Iván és Kapic együtt rajtol egy labdára a szegedi tizenhatoson belül, a hazai tizenhetes éri el, a bordó rátart, sárga a jutalma.

55. perc: Várdai szöglet, veszélytelen.

54. perc: Megint szabadrúgás, megint Kis. Robi azt csinálja, már ha így Robizhatjuk egyáltalán, hogy kapura lövi a labdát, és bízik benne, hogy egy társ odaér, és beleszúr. Most sem ért oda, és mellé is ment.

52. perc: Kis áll a labda mögött egy szegedi szabadrúgásnál, élesen kapura lövi, a fejek felett átszáll, Petranics öleli magához, aki nem mozdul el, így tulajdonképpen "odajött" hozzá a beívelés.

51. perc: Petranics jól jön ki a kapujából, és lövi ki Varga elől a tribünre a labdát.

Gémóver: Szeged 2011-Várda SE 0-3. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

49. perc: Kéri indítja Vargát, aki Lakatossal csatázik, és veszít, sőt Németh szerint szabálytalan is volt, jöhet a Kisvárda.

47. perc: Kéri cselezi be magát az oldalvonaltól a tizenhatosig, lő, Hegedüs belenéz a labdába, és elterült a földön.

46.perc: Kéz! Erre ma nagyon érzékeny mindenki. Farkas Márton kezére pattant a labda, lefújta Németh.

46. perc: Gyakorlatilag a szegedi profi labdarúgás sorsa múlhat a második félidőn... És egy esetleges hosszabbításon, tizenegyeseken... A Várda SE elkezdte a játékot.

Szünet, de ezúttal nem szakadt félbe a meccs... Lóczi Istvánnak valahogy rendet kellene rakni a fejekben. Nem gondoltuk volna, de most már a hosszabbításért kell imádkozni...

45. perc: Iván eddig főszereplő: ezúttal ő szabálytalankodik, de nem kap lapot. Megint Kisé a szabadrúgás, ám most egyből kapura lövi. Petranicsot zavarja a Nap, de annyira nem, hogy elejtse a labdát. Felszabadul a vendégkapu.

43. perc: Senki nem tudja, hogy nem duplázta meg az előnyét a Várda SE: kapu előtti kavarodás után a labda már pattogott a bal sarok felé, ám Belecsan egyszer csak ott  termett, és megkaparintotta...

42. perc: Kis ezúttal is szabadrúgást lő a kapu elé, most balról: Petranicsnak nem okozott gondot begyűjteni a csavarást.

40. perc: Kevés lehetőségével rosszul gazdálkodik egyelőre a Szeged 2011: Varga Bence iramodik meg a jobb szélen, de rosszul ad be, Kisnek esélye nem volt elérni a hosszún a labdát.

38. perc: Tóth György teszi Farkas Márton elé a labdát, a középpályásnak a talpa alatt átcsúszik a játékszer, pedig ha lekezeli, gólhelyzetben törhetett volna kapura.

37. perc: Iván forgolódik a hazai tizenhatos bal oldalán, beadását végül Petrók fejeli ki.

34. perc: Belecsan első bravúrja: megint Miskolczi lő, kissé kisodródva, szépen véd a hazai 22-es.

32. perc: Gálhidi György a szegedi kispad mögött a kerítésen túlról próbálja segíteni a csapatát. Nem lennénk a helyében...

28. perc: Ez van, amikor focizik Szeged 2011. Kis kígyózik a bal oldalon végig, két lövőcselére két bordómezes száll el, lő, de a labda lelassul Hegedüsön és Petranics leguggol érte. Több ilyet!

27.perc: Kéri ível egyből a várdai védelem mögé, de Varga feje fölött is átszáll a labda. Petranics gyűjti be.

26. perc: Kéri áll Timm helyére. Folytatódik a mérkőzés.

- Mit mondjak?! - kérdezett vissza Gálhidi György. Igaza van. Borzasztó nehéz helyzetben van a csapata...

Folytatják, döntött Németh bíró.

Gálhidi György feljött a közönséghez, taps fogadta.

A játékvezető félbeszakította a talákozót, mindkét csapat az öltözőben.

Gémóver: Szeged 2011-Várda SE 0-3. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

25. perc: Botrány! Szurkoló a pályán, a Várda SE levonul a pályáról. Gálhidi Györgyöt is elküldte Németh Ádám a kispadról.

23. perc: Gémóver. Ulvicki az oldalvonalnál visszakönyököl, Németh megint nem gondolkozik, lezavarja a szegedi 16-ost.

21. perc:
Visszaesett az iram és a színvonal is: mindkét csapat tördeli a játékot, ahogy bírja, ez a vendégeknek kedvez. A Szeged 2011 keresi önmagát, teljesen meg vannak zavarodva Kisék. A közönség is egyre mérgesebb...

19. perc: Az első vendégszöglet, szerencsére Petrók gond nélkül bólintja ki.

17. perc: Harcoljatok! - kiálítják a Fidelity Gruppóból. Most tényleg azt kell, de nem megy. A túloldalról ütemes dobszó és Várda, Várda! a válasz.

15. perc: Most lesz igazán nehéz: Tóth Imrének elgurult a gyógyszere, a meglóduló Iván után rúg, szándékosan, Németh egyből jogosan, gondolkodás nélkül állítja ki.

14. perc: Tíz emberrel védekezik a saját tizenhatosán a Várda SE. Eredménnyel.

13. perc: Az első szegedi szöglet következik, gyorsan jön még egy, az elsőt inkább felejtsük el... A második veszélyesebb, Iván mellére, vállára pattant a labda egy göröngyön. Kezet kiált a stadion, nem volt az.

12. perc: Eddig csak kakaskodásban vesszük fel a versenyt a bordókkal: Soós és Markovics ugrik össze, Németh még csak szóban fegyelmez.

10. perc: Timm ugrik ki, közben odaver Tóth Györgynek, de nincs idő kisasszonykodni. Bedobás, jellemző, Tóth Imre kezéből kicsúszik a labda. Magunkhoz kéne térni...

8. perc: Most viszont van baj, elvette a labdát a Várda SE a középpályán, Oláh lövését Petrók blokkolta(!) a gólvonalon, ami kipattant a tizenhatos vonalára. Miskolczi lekezelte majd a kapu jobb oldalába lőtt félmagasan. 0-1.

7. perc: Belecsan megcsinálta, amit Szűcs Lajos jó tíz éve az Üllői úton Novák Jánossal: a gólvonalon elhúzta a labdát a rárontó Kornutyak elől, nem lett baj.

6. perc: Tóth Imre tette Varga elé a labdát, aki kicsit későn mozdult rá, így Petranics könnyen felvette előle.

4. perc: Tóth György rúgta föl Markovicsot a jobb oldalon, jöhet Kis első kapu elé ívelése. Előtte Németh bíró rendet rak. Kis Róbert 40 köbméter földet termelt ki a beívelés közben, úgy a földbe rúgott. Kontrázott is a Várda, de Kapic a helyén volt.

3. perc: A második viszont a Szeged 2011-é: Markovics hajította be az ötösre, de Varga letarolta Hegedüst, jöhetnek a vendégek. Még mindig nincs gól.

2. perc: Az első bedobás a Várda SÉ-é.

1. perc: A Szeged 2011 kezdi a játékot. Apró intermezzó: a várdai szektornál begyulladt a dudva a lelátón.

16:57 Máris a pályán a csapatok. A vendégek kedvenc talpig bordó szerelésükben vannak, a Szeged 2011 ezúttal kék felsőben fekete nadrágban és harisnyában (sic) játszik.

16:55 Kéri Tamásnak boldog születésnapot kívánunk! Reméljük, a srácok rendesen megünneplik, a pályán is...

16:53 Ha fele olyan jó lesz a meccs, mint a Pavane táncegyüttes zászlósai, akkor nem lehet gond.

16:48 Megadják a módját: zászlóforgatók, mint a szegedi ünnepségeken.

16:40 Ennyien, idén még nem voltak focimeccsen. A "fedett tribün" gyakorlatilag tele van és az ultrák se hagyták otthon a drapikat meg a naptejet sem.

16:33
"Imádok a stadionba járni! Itt lehet szemetelni!" - mondja büszkén mögöttünk egy tíz éves forma kisfiú. Édesapja sem szól rá. Van még mit javítani a szurkolói kultúrán... Is...

16:26 Köszöntünk mindenkit a SZVSE-stadionból! A jó idő, és talán a tét, no meg az ingyenesség a jelek szerint megtölti a lelátókat. Szép számú kisvárdai drukkercsapat is érkezett, egy jó busznyian napozhatnak az Izabella híd lábához közelebbi kanyarban. Csapatuk előttük melegít.


Korábban írtuk:
Az idegenbeli mérkőzés 1–1-et hozott, azaz a szegediek esélyei jobbak az NB II-es hely megőrzésére.

– Kis Robi játékára nem számíthatok – nyilatkozta a csuklótörés után lévő labdarúgójáról Gálhidi György, a Szeged 2011 edzője. – Bár a gól nélküli döntetlen is elég lenne nekünk, ám nem szabad erre játszani, csakis a győzelemre kell törekedni. A Kisvárdát hajtja az eredménykényszer, ám biztos vagyok benne, hogy nem rohan nekünk, inkább kivár, hiszen ha talál egy gólt, már jó pozícióba kerül.

Szeged 2011: győzelemre kell játszani. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Ezt várják a szurkolók

Mózes Ervin címzetes főjegyző: – Amikor csak tehetem, kimegyek a Szeged 2011 mérkőzéseire, idegenbe is el szoktam kísérni a csapatot. A klub színeiből erre az alkalomra készített mezben a fiammal megyek ki az osztályozóra, amelyen nagy küzdelmet és hazai győzelmet várok. A városnak igénye van a minőségi labdarúgásra, és az NB II-es tagság megőrzésére minden esélyünk megvan, mert együttesünk jobb, mint tavaly, stabil középcsapattá lépett elő. Remek kezdeményezés, hogy ingyenes a találkozó, remélem, több ezren ott leszünk a Vasutas-stadionban.

Orosházi László egykori szegedi NB I-es labdarúgó:
– Öregfiúk-mérkőzésünk lesz a SZEOL-lal Kiskundorozsmán, így sajnos nem tudok ott lenni az osztályozó visszavágóján. Korábban a Szeged 2011 jó néhány találkozóját láttam élőben, amelyek alapján szerintem biztos, 3–0-s győzelemmel harcolja ki a csapat a bennmaradást.

Sipos Aurél, a szatymazi CE Glass vezérigazgatója:
– Sajnos nem tudok a lelátón szurkolni, mert nem leszek Szegeden. Ám az eddigi összecsapásokon ott voltam, ráadásul ikerfiaim a Tisza Volán játékosai. Hogy mit várok? Hazai vezetés után egyenlítést, majd idegőrlő csatában győztes hazai gólt – azaz irány az egycsoportos NB II! Ígérem, ha tehetem, a jövő szezonban is ott leszek minden hazai mérkőzésen.

Olvasóink írták

100 hozzászólás
 • 100. Együgyű 2013. június 19. 15:45
  „Szia, 99. bömi 2013.06.19. 14:18 !
  Köszönöm, hogy elnézést kértél megvallom nem vártam tőled! Találtál magadnak máshol provokálni való kommentezőket? Te most nem egy felhasználó név mögé bújva vállalod a nagyeszű beköpéseidet?
  Akkor még egyszer, de szerintem nem utoljára: Üdvözlettel!”
 • 99. bömi 2013. június 19. 14:18
  „98. Együgyű:Elnézést de találtam jobb elfoglaltságot, mint hogy egy provokátorral vitatkozzak aki csak egy felhasználó név mögé bújva vállalja a véleményét.”
 • 98. Együgyű 2013. június 19. 06:24
  „Közkedvelt 97. bömi 2013.06.18. 17:54!
  ,,96. Együgyű:Mindig felvidítanak az írásaid" Nagyon örülök (Amilyen helyzetben te lehetsz.), hogy én így is fel tudlak írásaimmal vidítani!
  ,,Jó egy ilyen értelmes, művelt ember sorait olvasni." Köszönöm a te elismerő szavadat, mert vélelmezem, te már csak ilyen maradsz amilyen most vagy! Éljen a művelt szót leírtad!
  ,,Mert ugye az én értelmi szintem a tiedhez sehol sincsen, biztos ez miatt nem értem, amiket a fórumra írogatsz." Nagyon őszinte, nyílt krapek esetleg felfedezésre váró focistás lehetsz! Isten óvja a környezeted!
  ,,Hallod nagyon jó." Örülök, hogy neked ez is nagyon jó!
  ,,Komolyan kíváncsi lennék, milyen ember lehetsz az életbe, mert ilyen a világon nincs." Ugye te többek között ezt a mondást sem ismered: Aki kíváncsi hamar megöregszik! A másik felét sem kapizsgálod? Segítsek?
  ,,pfffff...." Az előbbi jellemző lehet a megnyilvánulásaidból rád mer ez igazán tömörre, rövidre sikeredett!
  Megismételném, nyomatékosítanám megint: Üdv.
  Várom továbbra is tömör, rövid kommentjeidet!”
 • 97. bömi 2013. június 18. 17:54
  „96. Együgyű:Mindig felvidítanak az írásaid.Jó egy ilyen értelmes, művelt ember sorait olvasni.Mert ugye az én értelmi szintem a tiedhez sehol sincsen, biztos ez miatt nem értem amiket a fórumra írogatsz.Hallod nagyon jó.Komolyan kíváncsi lennék milyen ember lehetsz az életbe mert ilyen a világon nincs.pfffff....”
 • 96. Együgyű 2013. június 18. 08:42
  „Tisztelt 95. bömi 2013.06.18. 06:16!
  ,,94. Együgyű :Kicsit jobban szedd össze a gondolataid, mert értelmetlen amit írkálsz."
  Drága egyetlen és utánozhatatlan Bömi! Úgy látom te a színvonaladon megint összeszedted gondolataidat és azt nekem is leírtad! Örömmel vettem, hogy nyilvánossá tetted! Mintha nem értetted volna kristály tisztán az, Gémóver" szó jelentését vagy nem sikerült csak felfognod? Sajna a foci bugyraiba sem voltál még igazán benne pedig a boszorkánykonyha fortyog! Vélelmezem közpénzek síbolásából szeretnéd újra a szegedi focit a felhők fölé emelni és nem a sajátodból? Talán a Csányi birodalommal tárgyaltál eddig vagy valamely más magán birodalommal az újbóli felvirágoztatás érdekében? Az SZKT ,,melósai" és a szegedi polgárok többségének érdekei nem érdekelnek a szent cél érdekében? A szegedi pedagógus társadalom is egységesen támogat? Jaj, korábban te nekem jelezted ez neked sok!
  Azonban szeretettel várom további összeszedett, elmélyült felvillanásaidat! Arra szeretnélek megkérni, hogy műveltséged alapján szoktassál már le az elköszönéstől, ha bírsz!
  Sajna nem bírok leszokni: Továbbra is tisztelettel üdvözöllek!”
 • 95. bömi 2013. június 18. 06:16
  „94. Együgyű :Kicsit jobban szedd össze a gondolataid mert értelmetlen amit írkálsz.”
 • 94. Együgyű 2013. június 17. 17:33
  „Viccelődő 93. bömi 2013.06.17. 16:03´´
  ,,92. Együgyű.Ennyi?Persze ez a legegyszerübb:FELADNI.No de mit vártunk.Amúgy a kapcsolat felvétel" folyamatba:)"
  A következőket elhiszem, hogy te el is hiszed! 1. Persze ez a legegyszerűbb: FELADNI! 2. . No de mit vártunk! 3, Amúgy a kapcsolat felvétel" folyamatban!
  A stílusodon képzelgéseken, tündérmeséiden sajna nem tudsz változtatni! Úgy vélem mást, másokat fogsz boldogítani!
  ,,Gémóver" ha tudod mit jelent!
  Megint csak Üdv! Tudod én erről nem tudok leszokni! Ugye nem baj vagy baj?”
 • 93. bömi 2013. június 17. 16:03
  „92. Együgyű.Ennyi?Persze ez a legegyszerübb:FELADNI.No de mit vártunk.Amúgy a kapcsolat felvétel folyamatba:)”
 • 92. Együgyű 2013. június 17. 15:39
  „91. bömi 2013.06.17. 12:03
  ,,A többiekről meg nincs mit mondanom akiket "meghívtam" ennyire vállalják a véleményüket." Részben szerintem véleményt is előzőleg nyilvánítottam! Vélelmezem bömi csak ezt tudta rá reagálni! Na ezért nem akarok ilyenekkel találkozni ismerkedni! Sosem lenne nekünk egy a véleményünk mert a ,,kultúránk" értékrendünk más!
  Megint csak Üdv!”
 • 91. bömi 2013. június 17. 12:03
  „90. Bcsabi75:Rendben.Megkeresem a szerkesztőséget de van egy gyanúm hogy nem adják ki nekem.A többiekről meg nincs mit mondanom akiket "meghívtam" ennyire vállalják a véleményüket.Azt hogy Csányi miért nincs a szegedi fociba az meg néhyány hónapja felreppent hír.Mivel mlsz elnök így elfogultság miatt ez nem lehetséges.”
 • 90. Bcsabi75 2013. június 17. 08:17
  „79 bömi: Ha még megjelenik a hozzászólásom, itt a reakció:

  Invitálásod elfogadom! Akár személyesen is megosztom veled ezeket a nézeteket, ha akarod! Tudod, én Békéscsabán nőttem fel, és tudom, milyen a jó foci! Anno, a 90-es évek elején Pásztor Józsi igen jó csapatot rakott össze, jelzi ezt az nb 1-es bronzérem, az 1993-1994 - es bajnoki szezonból! Bennünket soha nem támogattak ekkora pénzekkel, napjainkra ki is pukkadt a csabai foci! Éppen ezért, nem is szabad tovább finanszírozni, mert csak sárba dobott pénz! Ugyanez a helyzet Szegeden is! Szegeden ott a Csányi! Telephelye biztosan! Ha ő sem lát fantáziát a szegedi fociban, akkor az önkormányzati költségvetést, minek terhelni ilyen összegekkel??? Sok ész nem kellett hozzá, hogy ennek a 37 millió forintnak mi lesz a sorsa!

  Egy szó mint száz, ha személyesen akarsz beszélni, állok elébe!

  Név és cím a szerkesztőségben!”
 • 89. Együgyű 2013. június 17. 07:33
  „Tisztelt 79. bömi 2013.06.16. 18:22
  ,,72. roxper:Élőbe elmondom a lokikám utálok h.lye nick nevek mögé bújva beszélni.Mit szólnál egy személyes találkozóhoz?Nem ismerkedni nem keménykedni csak beszélgetni akarok, hogy vagy te, vagy én meggyőzzük egymást. Ez szól neked(roxper), együgyűnek és Bcsabi75-nek is.De van egy olyan gyanúm hogy vagy válasz nem jön vagy kihátráltok."
  Úgy tapasztaltam, hogy te, akivel nem értesz egyet, talán azért mert nem érted vagy nem akarod, azt szeretnéd te fikázva megtéríteni saját álláspontodra! Most meg szeretnéd azoknak élőben elmondani logikádat! Mintha a sértegetés után egy kicsit túlzás lenne ezen, személyekkel való személyes kontaktus keresése? Igaz ízlés, kultúra dolga! Személy szerint Én nem élek, élnék (kulturált) kommentjeid után az általad felajánlott személyes találkozás lehetőségével! Te olyan maradsz amilyen jelenleg vagy én is! Azt sem szeretném, ha meglátnál és megdöbbennél a meglepetéstől, hogy ki vagyok! (Összeesküvés elméleteket ne gyárts!)
  ,,Élőbe elmondom a lokikám utálok h.lye nick nevek mögé bújva beszélni."
  Az előbbi idézetet is egy kicsit álságosnak tartom! Ha igazán te nem a nick nevek mögé bújva akartál volna nyilatkozni, akkor kommentjeid közben bemutatkozhattál volna sokszor és most is! A három általad megszólítottat meg az utolsó mondatoddal is fikázni próbáltad avval, hogy azzal a gyanúval éltél előre velük szemben, hogy neked nem fognak válaszolni. Engem, ha igazából figyelemmel kísérsz, és nem blöffölsz, akkor ismerhetnél! Reagáltam, ha a későn is mivel nem értem rá csak most!
  Azonban tud meg nekem a szegedi és a magyar focival semmi bajom nincs!
  Akkor (Nem teljes körűen felsorolva.) mivel nem értek egyet.
  - A megyei I. osztálytól kezdve az NB-I ig felnőtt csapatok versenyeztetését, edzését az ifjúsági és a lejjebb levő csapatok versenyeztetésétől külön kellett volna érdemben választani! Miért? Azért mert a felnőtt (élvonalbeli) sportolók versenyeztetése jógán a lejjebb levő korosztályok agyagi forrásainak jelentős részét elveszik (megkurtítják). A Clubok vezetői és a felettük levő szervezeti egységek is ebből jól megéltek és élnek! Már régen a rendszeres, valódi ellenőrzést be kellet volna vezetni itt is!
  - Egyetlen fillér közpénzt sem szabadna a felnőtt (Megyei I. osztálytól kezdve az NB-I ig.) csapatoknak adni! Legyenek (magán) támogatóik, szponzoraik és nyilvánosak legyenek adományaik összege és azok felhasználása! (Interneten is!)
  - Minden szereplő szigorú rendszeres elszámoltatásban, rendszeres ellenőrzésben részesüljön a szertárostól (mosótól) kezdve a Club elnökéig! Vélelmezem, megtisztulna így a Magyar foci!
  Azonban nem is írom tovább az elképzelésemet, javaslatomat, mert sok haragosom lenne és a Magyar labdarúgás sosem fog megtisztulni!
  A várostól mennyi zsetont kapott az NB II-es társaság? Mit szolnak az SZKT (melósok) és más közalkalmazottak, városi polgárok mindehhez? Majd a legközelebbi választások megmutatják! Háborogni lehet!
  Megint, mint mindig: Üdvözlettel!”
 • 88. perpetum 2013. június 16. 23:21
  „A roxper egy fizetett provokátor lehet.”
 • 87. Ebgondolat 2013. június 16. 22:13
  „Kedves roxpert! Amit eddig csak sejtettem, mára teljesen nyilvánvalóvá vált:<moderálva>, aki azon élvezkedett szombatonként, hogy ócsárólja a szegedi focit. Remélem ennél nagyobb élvezet már nem jut számodra ebben az életben! Jössz itt mindig a Pick-kel. De minek? Ha igazi szegedi lennél, nem egy jöttment, akkor nem ócsárolnád egyiket sem. Kivéve, ha valami perverz vagy, aki ebben leli örömét!”
 • 86. Tisza 2013. június 16. 21:24
  „roxper!
  Téged honnan szalajtottak ide?
  Ez költői kérdés volt, kétlábon járó igényesség!
  Stadion és pénz nélküli is van foci, persze.
  Mondjuk az Orosháza kézicsapatának körülményei között milyen minőséget látnál?
  Öreg, nyomjad nyugodtan, isszuk szerény, minőségi hsz-eidet.
  Hajrá Szeged! Tudod, én szurkoló voltam és vagyok, de Te ezt úgysem érted meg a büdös életben soha.”
 • 85. roxper 2013. június 16. 20:09
  „Szkottika a témához hozzászóltál már vagy csak személyeskedni jöttél ide és csodálod, hogy nem hagyjuk szó nélkül a hülyeséged ami után elkezdtél már mártírkodni is???”
 • 84. roxper 2013. június 16. 20:07
  „79.
  Már írtam h nem foglalkozok veled, nem rémlik?

  83.
  Nem járok tét nélküli bohóckodásokra, egyébként közöd?
  Kit érdekel az igénytelenséged? Kézit minőségit láthatsz, "focit" meg sz**t és akkor még finom voltam. :P
  Azt sem sikerült még felfognod, hogy stadion nélkül is van foci és természetesen előbb kell foci és utána stadion (bár újvárosban ez is szépen megbukott), ill nem kell 20e fős város sem, ahhoz hogy épkézláb csapatuk legyen lásd mezőkövesd, ill nem is a pénzen múlik. Gondolkoztál már ilyeneken, fogadjunk még nem jutottál el idáig sem...”
 • 83. Tisza 2013. június 16. 19:30
  „Tegnap föltettem Neked a kérdést roxper, hogy az újszegedi sportcsarnokból szóltál hozzá?
  Ennyire untad a kéziválogatott Eb-selejtezőjét?
  Nem válaszoltál.
  laca 74!
  Igy van, bár én ott voltam a szegedi férfi kézilabda történetének első nemzetközi kupamecccsén (tényleg, ki is volt az ellenfél és mennyi lett az eredmény, uraim?).
  És még sok kézimeccsen előtte és utána is, de hát ez csak kiegészítő tevékenység. Pótcselekvés.
  Bele -bele néz az ember ma is , ha egyáltalán adja valamelyik adó, de inkább csak az 50. perctől érdemes.Néha izgalmas a végjáték.
  Véletlen, hogy egy ócska , a nb II-érti-ért folytatott osztályozón kiment ennyi néző?
  Jó ingyenes volt, vegyünk le belőle 1000-t, akkor is.
  Győr, Pécs,Miskolc, Székesfehérvár, Debrecen, Kecskemét.
  Valamennyinek van NB I-es csapata.
  Nyíregyházának NB II-es, de könnyen versenyben lesznek a följutásért..
  Első osztályú férfi kézicsapata csak a most följutott Győrnek van.
  Ezek a 100 ezernél nagyobb vidéki városaink.
  Természetesen valamenyiben van elfogadható stadion, ez föltele a licencnek.
  Hát , ha valaki annak örül, hogy a "szerette város" nem tartozik közéjük, az szerintem szimplán hülye.
  Vagy legföljebb 18 éves kora után fújta ide a szél, majd valahogy ittragadt.
  Hajrá Szeged!”
 • 82. Tshabalala 2013. június 16. 19:22
  „Tisztelt szegedi sportbaratok! Szuksege vaj ennek a varosnak masodik ligas csapatra? Ez nem Felcsut, nem epul stadion, a jelenlegi palyat meg nem engednek biztonsagilag 0! Itt nem epul a Nagy-erdoben stadion, itt erdo sincs. Ez nem Kecskemet vagy gyor ahol a helyi autogyar tamogat, itt csak a polgarmesteri hivatal meg a misepenz a tamogatas alapja nincsen fejlett helyi ipar aki szponzorkent a hatterben tamogatna. Innen elvittek az olajosokat Szolnokra, a Postaigazgatosagot Debrecenbe a Knorr es a fornetti is Kecskemetre koltozott a kornyekrol. Ide a mai napig fizetos autopalya szakaszon jarnank Kecskemettol ha nincs a 2002es rendszervaltas. Mar csak az egyetem maradt kulonben megbenul a varos anyagilag.. pedig ez is Magyarorszag, itt is emberek laknak, tervekkel, remenyekkel, csak szegenyen!”
 • 81. TELSTAR 2013. június 16. 19:13
  „79.
  mi az a lokika? a DVSC beceneve?”
100 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfi vízilabda Világliga - Döntős a magyar válogatott

Benedek Tibor csapata a szombati elődöntőben 8-6-ra nyert az amerikai válogatott ellen. Tovább olvasom