Hallgassa élőben!

A továbbjutás a cél: Magyar Kupa-selejtezőt rendez a Szentesi VK

Szeptember első két napján Szentesre figyel a magyar vízilabda-társadalom egy része, mivel a Kurca-parti városban rendezik vasárnap és hétfőn a férfi magyar kupa selejtezőjét, ahol a tét a legjobb nyolc közé jutás lesz.

A Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata a legjobb nyolcba kerülésért az UVSE, a Szombathely és a BVSC ellen ugrik vízbe a magyar kupa selejtezőjében. Könnyebbség lehet Pellei Csa­ba vezetőedző tanítványai szá­­mára, hogy hazai környezet­ben kell harcba szállniuk a mindössze egyetlen továbbjutó helyért.

– Nagyon fontos és kedve­ző számunkra, hogy itthon selejtezhetünk. Ez a két nap jó erőfelmérő lesz a bajnoki szezonra, hiszen a BVSC-vel és a Szombathellyel egy nyolcasban szerepelünk az OB I-ben. Hazai környezetben reális cél lehet számunkra a továbbjutás, de szemernyit sem lesz könnyű – beszélt az Metalcom Szentes előtt álló hétvégéről a vezetőedző, Pellei Csaba.

Jó néhány felkészülési mérkőzésen túl vannak a szentesi férfi pólósok, hiszen a Kurca-­parti Üdülőközpontban edzőtáborozott egy-egy hetet az el­­múlt időszakban a Miskolc és a Szombathely, de ezekben a napokban a kupaellenfél BVSC is.

A hétvége összes mérkőzését ingyenesen tekinthetik meg a szurkolók. Vasárnap mutatkoz­hatnak be először szentesi sapkában a nyáron igazolt játékosok, a kapus Borna Duvnjak, valamint a román válogatott Gergelyfi Róbert, a Szegeden is megfordult Ivan Basara, valamint Mátyók Norbert.

A szentesi magyarkupa-selejtező programja, vasárnap, 11 óra: UVSE–Metalcom Szentes. 12.30: BVSC–Szombathely. 19: Metalcom Szentes–BVSC. 20.30: Szombathely–UVSE.
Hétfő, 11 óra: Metalcom Szentes–Szombathely. 12.30: BVSC–UVSE.