Hallgassa élőben!

Szegeden a klub első görög légiósa is: teljes kerettel készül az újonc Szegedi Férfi Vízilabdacsapat

Negyedik hete készül az OB I-es szezonra a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat. Immár teljes kerettel, a héten csatlakozott a társakhoz a klub első görög légiósa, Aggelosz Foszkolosz. A csütörtök délelőtt edzésen lestük meg a bajnokság újoncát.

– Drága királyunk! Milyen alamizsnát tudna adni a pórnépnek? – szólt mosolyogva a rutinos Kiss Csaba Szabó Zoltán vezetőedzőhöz, a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat mesteréhez.

– Alattvalóim! – mondta nevetve a nyáron kinevezett új tréner. – Ha mindenki maxra ússza a penzumot, akkor az utolsó adag lehet a jutalmatok. Akkor azt nem kell teljesíteni.

Teljes kerettel készül az újonc Szegedi Férfi Vízilabdacsapat. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Nos ezek a mondatok már a csütörtök délelőtti tréning hajrájában hangoztak el. Az OB I újonca immár negyedik hete végez alapozómunkát, így délelőttönként az úszás játssza a főszerepet, ekkor a labdák az öltözőben pihennek. Kaptak ismét egy nagy motivációt a pólósok, akikre nem lehetett a mesternek panasza, mert nagyon odatették magukat, így az utolsó adagot nem kellett leúszniuk. Jött a jutalom, amit kitörő öröm fogadott.

Mi a héten egy délelőtti penzum? Nekünk, kívülállóknak brutális mennyiség: 200, 100, 200, 100, 200, 100. Méterben. És ezt ötször ismételték meg a fiúk. Az utolsó 200-at és 100-at nem kellett leúszniuk. Nem strandtempóban teljesítik ezt, hiszen Szabó edző kezében ott a stopperóra, ami keményen méri az időket. A legjobb úszó, Berki Richárd a parton ült most kisebb sérülés miatt, így az új fiú, a szerb légiós Nikola Bogdanovics diktálta rendesen a tempót.

– Minden rendben, élvezem az edzéseket, és ami megkönnyíti a helyzetem, hogy gyorsan befogadtak a fiúk – nyilatkozta Nikola Bogadanovics, aki második hete edz az OB I-es gárdával.

Teljes kerettel készül az újonc Szegedi Férfi Vízilabdacsapat. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

– Hétfő késő este érkeztem Magyarországra – vette át a szót a klub első görög légiósa, Aggelosz Foszkolosz –, először játszom külföldön, eddig otthon vízilabdáztam. Gyorsan belecsöppentem az alapozás kellős közepébe, de nagyon tetszik a csapat, mindenki segítőkész. Egyelőre édesanyám kísért el, ő is kíváncsi volt, hogy hova szerződőm. Nekem minden tetszik, jó helyre kerültem.

Ekkor 28 fokot mutatott a hőmérő, az előírt penzum után levezetőúszás, majd nyújtás, lazítás került előtérbe. Az esti edzéseken – mindennap két foglalkozás szerepel a programban, a hétvége viszont pihenéssel jár – a labda játssza a főszerepet. Az új szabályok miatt van mit gyakorolni, de a szakmai stáb elégedett az eddigi elvégzett munkával.

– Jól haladunk – mesélt a csapat eddig életéről Szabó Zoltán edző –, huszonhárom játékos alkotja a keretet. Kell is, hogy ennyien legyünk, mert most is van betegünk, Boros Tamás nem is tud velünk edzeni, Berki Ricsi és Zsigri Bence is könnyített munkát végez. Az úszás mellett sokat gyakoroltunk. Már tíz emberelőnyös figurát tudnak a srácok, nagyon ügyesen megtanulták. Az egyik edzésen Nikolának kellett bemondani a figura számát.

Teljes kerettel készül az újonc Szegedi Férfi Vízilabdacsapat. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Természetesen magyarul. Ő annyit mondott: „Négyes!” A társak csak néztek, mert ebben a figurában szerepel balkezes, azonban ekkor nem volt bent a vízben ilyen játékos. Jót nevettünk. Nikola így kommentálta az esetet, hogy ez a szó jutott csak az eszébe. Utána megcsináltuk az egyest, ami jól sikerült. A hangulatra nincs panasz, remek társaság jött össze, mindenki odateszi magát. Aggelosz erős, igazi centeralkat, persze neki is kell a jó kondi, így most még erre helyezzük a hangsúlyt.

Jövő szerdán és pénteken már edzőmeccseken tesztelheti a csapat az erejét. Mindkét nap délelőtt 10 órától az újszegedi sportuszodában kétkapuzik majd a SZFVCS, előbb a Szombathely, majd a Miskolc lesz az ellenfél. Két OB I-es csapat ellen tesztelheti le az erejét, hétfőn pedig már megtudja mindenki, hogy kik ellen, melyik csoportban csatázik majd a csapat az OB I-es bajnokságban.