Ütős volt a rakija

Búcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligájától a Ferencváros együttese, amely az Európa-liga-selejtezőben folytathatja a küzdelmet. Ma este kiderül, hogy a litván Suduva, vagy az izraeli Maccabi lesz az ellenfele.

Sima volt. Sajnos nagyon az. A Ferencváros labdarúgócsapa­­ta 4–0-ra kikapott hazai pályán a horvát Dinamo Zagrebtől, így búcsúzott a BL-selejtezőtől. Nincs veszve még minden, hiszen a harmincszoros ma­­gyar bajnok az Európa-liga se­­lejtezőjében folytathatja a küzdelmet. A zöld-fehérek ma este tudják meg, hogy a litván Suduva, vagy az izraeli Maccabi lesz az ellenfél. A litvánok meglepetésre az első meccsen idegenben 2–1-re nyertek.
Visszatérve a kedd esti BL-­­meccsre, nem volt semmi je­­le annak, hogy gond lehet, hiszen bátran kezdett a Fradi, megvoltak a helyzetei. Elég volt egy védelmi megingás, amit a Dinamo könyörtelenül kihasznált. És most a horvátok nem vettek vissza a tempóból, tanultak az első meccs hibáiból. Az első félidőben mutatott teljesítménnyel nem volt nagy gond, a második 45 perc viszont az összeomlásé volt.

Esélyt nem hagyott a horvát csapat, hogy ki a jobb. Rossz volt megélni ezt az időszakot, amit a Fradi-tábor meglepően jól tűrt, nem bántotta a csapatot.

Tanulni minden meccsből kell. Tanulni mástól is lehet. Amit a Dinamo művel évtizedek óta, az figyelemre méltó. Játékoskiválasztása, a klub felépítése példamutató. Minden évben fel tud mutatni tehetséges játékost, akit értékesít, komoly bevételre tesz szert. De nem omlik össze tőle, mert jönnek, jönnek a tehetségek, a fiatal játékosok. Valamit nagyon tudnak. És nemcsak ebben a műfajban, hanem a pályán is, mert szervezett, remek, gyors és technikás futballt mutattak be.

Ütős volt a horvát rakija. Eb­­ből kell most felállnia a Fe­­rencváros labdarúgócsapatának, ami nem lesz könnyű, mert egy ilyen vereség minden együttest megfog. Bízunk benne, hogy fel tud állni ebből a Fradi, mert jó lenne az ősszel is izgulni, Európa-liga-meccseken szurkolni a csapatnak.