Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Lila-fehér ékszerdoboz Csengelén, ahol holland származású leányikerpár az U18-as csapat két gólvágója

A Délmagyarország futballtúránk újabb állomása Csengele. A kétezres településen is ideális körülmények között sportolhatnak a gyerekek. Kun-Szabó Tibor és csapata mindent megtesz azért, hogy a fiatalok jól érezzék magukat.
Lila-fehérben pompázik a Csengele KSE sportpályája. Ez sem véletlen, hiszen az elnök, Kun-Szabó Tibor hatalmas Újpest-szurkoló, de ez a klub színe is. Az elnök ezer szállal kötődik a fővárosi csapathoz, nagyon sok egykori legenda járt már Csengelén.

Mi azonban nem miattuk érkeztünk a kétezer lelket számláló településre, hanem folytattuk futballtúránkat.
 

„Ki a jobb?"

A szülők, és természetesen a gyerekek már nagyon vártak bennünket, elkészítettük a csapatfotót, jött a szokásos kis videónk is, amelyben együtt ordították a fiatalok arra a kérdésre, hogy „Ki a jobb?": „Csengele!"
Ezután a csodaszép sportközpontban az elnökkel, edzővel, a helyi sportklub „Minarik Edéjével", Kun-Szabó Tiborral séta közben kezdtünk el megismerkedni a helyi viszonyokkal.
Futballtúra: lila-fehér ékszerdoboz Csengelén. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA
 

Gyönyörű

„Gyönyörű a centerpálya!" – állapítottuk meg.

– Automata öntözőberendezéssel rendelkezik, a májusi eső pedig aranyat ért. Most csinosítjuk a lelátót, hamarosan fedett lesz. Az öltözőt is bővítjük. Van egy műfüves és füves kispályánk, mindkettőt palánk veszi körül, és ami örömteli, hogy a nagypályán elektromos eredményjelzőnk is van" – számolt be a pályahelyzetről Kun-Szabó Tibor.

Eközben már zajlottak az edzések. Kicsik, nagyok és a lánycsapat tréningezett. U7-től U11-ig a Bozsik-programban szerepel a CSKSE, U14-ben, U17-ben, U19-ben és a felnőtt megyei II. osztályban indít csapatot a klub, illetve a leány U18-as bajnokságban is szerepelnek.

– Annus Krisztina, Kovács Attila, Kocsó Dani, Kiss András és jómagam foglalkozunk a gyerekekkel. Csókási Imre szertárosunk pedig a hátteret adja. A helyi önkormányzattól hatalmas segítséget kapunk, a működésünket biztosítják. A tao-pályázatok sikeréhez pedig vállalkozók adják az önrészt, ezért tudunk ilyen szépen fejlődni.

Pörög az edzés

 Pörög az edzés, a csengelei fiatalok futják az előírt köröket, azonban a legnagyobb örömükre előkerül a labda is. Az U7-es csapat eközben ádáz fogócskacsatát vív, ők még játékosan edzenek.

A lányok komolyan veszik az edzést, hétfőn rangadót vívnak 17 órakor a Székkutas ellen, jelenleg a Csongrád megyei U18-as bajnokságban a 7. helyen állnak. Két holland származású leány, az ikrek, Van der Duim Luna és Demi remek játékosok – 2011 óta élnek Magyarországon, Csengelén –, már a Szent Mihály NB I-es csapata is felfigyelt rájuk. A fiú ificsapat a B csoportban a harmadik helyen áll, de még esélye van előrelépni.
Futballtúra: lila-fehér ékszerdoboz Csengelén. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA
A főként helyi játékosokra támaszkodó felnőttcsapat a megyei II. osztályban a 10. helyen áll.

– Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert többen is megsérültek, így kevesen maradtunk a bajnokság hajrájára. Tervünk és célunk, hogy az elkövetkező időszakban csak csengeleiek alkossák a keretet, erre kiváló hátterünk az utánpótlás – zárta a beszélgetést Kun-Szabó Tibor.
Gyászol a falu

Gyászol Csengele. Május 15-én 81 éves korában elhunyt a település egykori háziorvosa, dr. Varga Ferenc. 1972-től 2015-ig dolgozott, 1972 és 1989 között pedig ő volt a labdarúgócsapat elnöke. Sokat tett azért, hogy a faluban minél többen sportoljanak. Rengeteg fiatalt tanított meg a sportág alapjaira, hatalmas szeretet övezte a munkásságát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívül izgalmas fordulót rendeznek a megyeegyben: Bány Tamás tippelt a 28. fordulóra

Rendkívül izgalmas fordulót rendeznek a megyeegyben: Bány Tamás tippelt a 28. fordulóra
Kiváló mérkőzéseket rendeznek a Csongrádi megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában.… Tovább olvasom