Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Más a bajnoki, mint az edzőmeccs

Futball - Szombaton 17.30-kor Cegléden kezdi meg bajnoki szereplését az NB II Keleti csoportjában az előző idény bronzérmese, a Makó FC labdarúgócsapata.
Már a kötelező orvosi vizsgálaton is átestek a Makó FC labdarúgói, azaz részükről indulhat az NB II Keleti csoportja. Az elmúlt idény bronzérmese szombaton, 17.30-kor Cegléden kezdi meg a 2009–2010-es sorozatot.

– Nem minden játékosom kész a rajtra, legalábbis az utolsó edzőmérkőzés ezt mondatja velem – vélte Kolozsvári János, a Makó FC trénere. – De még van két napunk... Úgy terveztem a nyári felkészülés kezdetekor, és ezt szövetségi szinten meg is erősítették, hogy egy héttel később, a jövő hét végén indul a bajnokság. Így is állítottam össze a programot, ehhez képest már holnap pályára kell lépnünk. A szerdai, Orosháza elleni találkozó alapján nem vagyok optimista: a védelem gólképes volt, a középpályás játék is akadozott, néhányan kevesebbet futnak és vállalnak, mint az előző sorozatban. Mintha a bronzéremmel zárult sikeridényen még nem mindenki tette volna túl magát. A Cegléd izmosabb lesz, mint legutóbb, hiszen sok helyről igazoltak névre jó labdarúgókat, de éppen emiatt előnyünk lehet, hogy mi meg összeszokottabbak vagyunk, ismerjük egymást. És azt se felejtsük el, hogy azért egy bajnoki egészen más, mint egy hétközi felkészülési mérkőzés.
Makó FC futballcsapata. Fotó: Karnok Csaba.
A Makó FC futballcsapata.
Fotó: Karnok Csaba.

A szakember még hozzátette, nagy hátrány elsősorban a védelem összeállításánál, hogy Dálnaki sérült, Gévay pedig távozott. Őket Kolozsvári szerint nehéz lesz pótolni. Ugyan Tóth Imre már elkezdte a komoly munkát, de rá még két–három hétig nem számíthat a csapat. Az újoncok közül a Felcsútról hazatérő ifjabb Csák Zoltán – édesapja a kilencvenes évek meghatározó makói játékosa volt, aki gólkirályi címet is szerzett az akkori harmadik vonalban – komoly erősítést jelenthet támadásban, míg a kölcsönből visszatérő Bakos Tamásnak lehet esélye a kezdőbe kerülésre.

 Új pályaedző: Bány

A Makó FC felkészülése alatt sok minden történt a csapattal. Kezdődött ott, hogy feltörték az együttes öltözőjét, és közel százezer forint értékben vittek el piperetermékeket, néhány pár cipőt, valamint egy stopperórát. Aztán amikor az úgynevezett B csapat a szerbiai Adán játszott felkészülési mérkőzést, visszafelé, a röszkei határátkelőn hét órát várakozott a kocsikból álló különítmény. Volt, aki a meccs másnapján reggel hétre ért haza... És végül egy más jellegű hír: mivel a gárda eddigi pályaedzője, Bárány Mihály a megyei II. osztályban szereplő CONTITECH-Makó FC II. trénere lett, utódról kellett gondoskodni. Ezt pedig meg is találta a szakmai vezetés a csapat irányítója, Bány Tamás személyében.

Amikor pedig arról érdeklődtünk Kolozsvárinál, milyen csapatot küld pályára Cegléden, ugyanazt mondta, mint korábban: – Még van két napom.

A Makó őszi programja

1. forduló, augusztus 8. (szombat), 17.30: Cegléd–Makó.
2. forduló, augusztus 16.
(vasárnap), 17.30: Makó–Baktalórántháza.
3. forduló, augusztus 23. (vasárnap), 19: REAC–Makó.
4. forduló, augusztus 30.
(vasárnap), 17.30: Makó–Bőcs.
5. forduló, szeptember 6. (vasárnap), 16.30: Hajdúböszörmény–Makó.
6. forduló, szeptember 13. (vasárnap), 16.30: Makó–Szolnok.
7. forduló, szeptember 20. (vasárnap), 16: MTK II.–Makó.
8. forduló, szeptember 27. (vasárnap), 16: Makó–Vác.
9. forduló, október 3. (szombat), 15: Kazincbarcika–Makó.
10. forduló, október 11.
(vasárnap), 15: BKV Előre–Makó.
11. forduló, október 18. (vasárnap), 14.30: Makó–Békéscsaba.
12. forduló: szabadnap.
13. forduló, november 1.
(vasárnap), 13.30: Makó–Mezőkövesd.
14. forduló, november 7. (szombat), 13.30: Vecsés–Makó.
15. forduló, november 15. (vasárnap), 13.30: Makó–Debrecen II.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonegy érem Sukoróról

Kajak-kenu - Miközben a Démász-Szegedi VE felnőtt kajakosai és kenusai már utaznak a… Tovább olvasom