Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Tíz nap edzőtábor Douchev-Janics Natasával

Tíz napon át saját szemével láthatta Kovács László, hogyan készül Portugáliában tanítványa, Douchev-Janics Natasa. Az edző szerint az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE háromszoros olimpiai bajnok kajakosa visszanyerte a szülés előtti kondiját.
Douchev-Janics Natasa december eleje óta Portugáliában edzőtáborozik. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE háromszoros olimpiai bajnok kajakosát nemrég meglátogatta trénere, Kovács László.

– Csoda dolgokat tapasztaltam Portugáliában – kezdte az emlékek felidézését a szakember. – Natasa olyan új eszközzel készül, amelyet eddig még sosem használt. A DigiTrainer nevezetű műszer méri a hajó sebességét, a csapásszámot, a hajó stabilitását négy irányban, illetve külön méri a két oldali, azaz a jobb és a bal kéz felőli csapásokat is. Így aztán olyan technikai problémákat is észrevehetünk, majd az elemzés után korrigálhatunk, amelyre eddig nem igazán volt mód. Amit láttam, az alapján azt mondom: szinte eltűntek Natasa kajakozásából az apróbb hibák is. Szerencséje is volt, hiszen miután az első műszer meghibásodott, a szövetségi kapitány, Storcz Botond révén egy másikkal folytathatta a tesztelést.

A portugáliai tíz nap nagyon tanulságos volt Kovács Lászlónak. Fotó: DM/DV
A portugáliai tíz nap nagyon tanulságos volt Kovács Lászlónak. Fotó: DM/DV


A tréner megjegyezte, már nemcsak a kilométergyűjtésen van a hangsúly, hanem a résztávozás is igen fontos edzéselem.

– Nati nagyon örült a vele együtt készülő két szegedi csapattárs, Kárász Anna és Horváth Alexandra megérkezésének. És nem is ő lenne, ha rögtön nem akart volna velük versenyre kelni. Kétezer és kétszáz méteren is legyőzte őket, de ennél sokkal fontosabb, hogy az időeredményei nagyon jók. És hogy egy kis változatosság is belekerüljön a programba, Kárásszal kipróbálták a párost. Ez persze a válogatók szempontjából nem jelent semmit, mindössze az egyhangúságot törték meg vele – tette hozzá Kovács László.

A csapat tehát jó hangulatban készül, és ezen az sem változtat, hogy a tréner szerint a Natasa edzéseit nap mint nap irányító férj, Andró – akinek nagyfia, Kristian a Csepelbe, Sári Nándor kajakos csapatába igazolt – szigorúbb és keményebb, mint maga Kovács László.
– Azt látom, előrébb járunk a munkában, mint valaha. Jól döntöttünk, hogy már tavaly elkezdtük a vízi munkát. Natasa az erejét már visszanyerte, kiszálkásodott, és olyan sokat dolgozik, hogy annyit talán még férfitársai sem. Nagyon várom már, hogy március végén hazatérjen, és itthon, a Maty-éren jó időben folytatódjon a munka. Április a versenytempó beállítása miatt rendkívül fontos hónap lesz – vélte végül Kovács László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UTC Futsal Team: győzelem a MAFC ellen

A férfi futsal NB I 20. fordulójában az UTC Futsal Team a fővárosban a MAFC vendégeként is győzni… Tovább olvasom