Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Több pickes gálázik

Bár a Pick Szeged kézilabdásai téli vakációt kaptak, de a legtöbbjük nem állt le, hiszen a szerb és a magyar válogatottaknak tornájuk volt, néhányan pedig a debreceni kézilabdagálára készülnek.
Egy évvel ezelőtt Szeged volt lázban, hogy találkozhatnak a régi és a mai kézilabdasztárokkal, most pénteken a debreceni Főnix-csarnokban rendezik meg az E.ON-kézilabdagálát. Érdekessége az All Star-együttesek kiválasztásában, hogy mindkét csapatkapitány Csongrád megyéhez kötődik. Az Ászok főnöke a vásárhelyi származású Kirsner Erika, míg a Királyoké Mezei Richárd, a Pick Szeged csapatkapitánya. Figyelemre méltó még, hogy Kirsner Nagy Lászlót választotta a jobb átlövő posztra, ugyanakkor Mezei erre Kotormánt jelölte. A szegedi sportigazgató a kapuba csapattársát, Nenad Puljezevicset és Pálinger Katalint állította.

Kérdés: ez utóbbi barátja, a Barcelona világhírű balátlövője, Iker Romero kedvese együttesét erősíti? Vagy Kirsner csapatát két BL-címvédő átlövő fémjelzi? Egyébként Mezei a jobbszélre Bendó Csabát jelölte, míg a balszélre Vadkerti Attila pályázik jó eséllyel. Ez utóbbi egyébként szerepelt Békéscsabán is a Pannon GSM-kupát megnyerő magyar válogatottban is.

– Hogy végül kit választok az nem teljesen rajtam, hanem a kemény egyezkedésen dől el – hárította el a véleménynyilvánítást Mezei Richárd.
Egyébként a debreceni gálaműsor holnap 13 órakor szurkolói tornával kezdődik, majd 15.45-től a DVSC 1995-ben EHF-kupát nyerő csapata mérkőzik a tíz évvel ezelőtt vb-ezüstérmes magyar válogatottal. Ezt követően a Debreceni Dózsa 1975-ös bajnokcsapata csap össze a Budapest All Stars korosztályos Európa-bajnok gárdájával.

Egyébként a január 26-án Svájcban kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokságra a magyar válogatott a jövő hétfőn kezdi meg a közös felkészülését. Skaliczki László szövetségi kapitány és a kapusok munkáját koordináló szegedi Farkas József még nem döntött kapuskérdésben, a címeres mezre egyébként négyen, köztük a pickes Szente Gábor is pályáznak. A legnagyobb gondot a balátlövő poszt betöltése okozza, hiszen Perez és Ilyés is sérült. A szegedi kézilabdás azonban reménykedik abban, hogy a jövő hónap közepére már teljes értékű munkát tud végezni. Rajta kívül még Vadkerti Attilának van esélye a svájci Eb-n részt vevő magyar válogatottba bekerülni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen szurkolhatnak a nézők a Kék Mókus-kupán

Három döntő és két meghívásos kispályás futballmérkőzés. Ez lesz a holnapi, szegedi Kék Mókus-kupa… Tovább olvasom