Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Védőből is lehet gólkirály

Az idény végén hat gólkirályt köszönthettünk a Csongrád megyei labdarúgó-bajnokságokban, akik között találhatunk volt védőt, NB II-t megjárt játékost, illetve nagy csatában győztes támadót is.
Makó, Csanytelek, Szatymaz, Földeák, Zsombó és Móraváros adta a Csongrád megyei labdarúgó-bajnokságok gólkirályait. Az abszolút első a szatymazi Kormos Attila lett 40 találattal – egy korábbi védőtől ez komoly teljesítmény.

Megyei I. osztály

A Makó támadója, Gémes Bence 28 bajnokin 28-szor volt eredményes, ezzel szerezte meg a megyei I. osztály gólkirályi címét. A Szeged 2011-GA színeiben az NB II-t is megjárt támadó a Nagykanizsa elleni osztályozón kiemelt figyelmet kapott – gyakran hárman „ugrottak a nyakára". Sokkal finomabb bánásmódra az NB III-ban sem számíthat majd a még mindig csak 24 éves csatár.
 
Szorosan fogták. Gémes Bence (zöldben) 28 gólt szerzett. Fotó: Török János
Szorosan fogták. Gémes Bence (zöldben) 28 gólt szerzett. Fotó: Török János

Megyei II. osztály

Az utolsó fordulóban rendezték a Csanytelek–Makó II. (1–3) mérkőzést, amelyen a góllista első két helyezettje nem talált be – a hazai Nagy István játszott, a makói Béres Róbert viszont nem. Az utolsó előtti játéknapon viszont mindketten eredményesek voltak, így Nagy megőrizte az ekkor megszerzett előnyét.

Megyei III. osztály

A Homokháti csoportban egyértelmű volt a győztes kiléte, akinek már csak egyetlen célja lehetett az utolsó fordulóban: elérni a 40 gólt. Ez sikerült is a szatymazi Kormos Attilának egy mesterhármassal, és ez azért is nagy dolog, mert ő voltaképpen védő, ám edzője, Polgár Attila javaslatára lett támadó – jól döntöttek.
 


A Tisza–Maros csoportban viszont annál nagyobb volt a küzdelem: a földeáki Debreceni Dávidot két baksi, Mihály Róbert és Nana Mihály üldözte. Az utolsó fordulóban Debreceni négy gólt szerzett, az utolsót a Kübekháza ellen a 87. percben, míg Mihály csak egyszer talált be – igaz, neki a bajnok Csanádpalota ellen kellett volna megtartania kétgólos előnyét.

Megyei IV. osztály

Mindkét gólkirályban közös, hogy a 18 fordulós alapszakaszt megnyerték, majd a rájátszás további hat mérkőzésén 5-5 gólt szerezve végeztek az élen. A Homokháti csoportban a Zsombó II. játékosa, Csikós Krisztián nyert 32, míg a Tisza–Maros csoportban a Móravárosi Kinizsi II. fiatalja, Hamza Tibor végzett az élen 28 találattal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki látta játszani, nem felejti

Aki látta játszani, nem felejti
Tegnap lett volna 70 éves a legendás szegedi labdarúgó, Kocsis Lajos, akinek a Rengey Baráti Kör és Kozma György révén immár márványtábla őrzi az emlékét szülőházán, a szegedi Majdáni soron. Tovább olvasom