Szeged és környéke

2015.07.08. 21:22

Közlekedési káosz a Belvárosi hídon

A közlekedők egy része nem tud eligazodni a változások miatt a szegedi Belvárosi hídon. A felújítás jól halad, előfordulhat, hogy szeptember közepe előtt végeznek az útépítők. <br>

Vida-Szűcs Imre

– Ez itt a biciklis út, gyerekek! – figyelmeztette egy édesanya a családját a szegedi Belvárosi híd múzeum felőli oldalán tegnap.

– Ahhoz képest sétálnak rajta – állapította meg hamar az egyik lurkó. A strandra igyekvők a lépcsőn jöttek fel a hídra, a Roosevelt térnél. Nem tudhatták, hogy a felújítási munkálatok miatt az eddigi kerékpárút ideiglenesen járdává alakult. Úgy láttuk, nagy a káosz a közlekedésben. A szűk járdán osztoznak a mindkét irányba haladó bringások a gyalogosokkal. Sokszor csak centikre mennek el egymás mellett. A Belvárosi híd szegedi lábánál – az újszegedi oldalon is – egyértelműen kitáblázták, hogy „kerékpárút lezárva", illetve, hogy „gyalogos forgalom a túloldalon". Az autókat jelzőlámpa és jelzőőr irányítja, hiszen fél pályára szűkült az úttest.

A Roosevelt tér fölötti szakaszon, a belvárosból Újszeged felé haladva ütköznek lezárásba a gépjárművek. Egy zöld lámpa két percig tart. A trolival, busszal közlekedők is számíthatnak pár perccel hosszabb menetidőre, ami a kánikulában sokaknak kellemetlen volt.

Torlódás és táblaerdő a Belvárosi hídon. Körültekintően kell közlekedni. Fotó: Kuklis István

Torlódás és táblaerdő a Belvárosi hídon. Körültekintően kell közlekedni. Fotó: Kuklis István
– Szőregről járok be a munkahelyemre kerékpárral. Hétfőn többekkel együtt megállítottak a rendőrök, és figyelmeztettek, hogy Újszeged felől csak tolva haladunk szabályosan – hallottuk Tóth Henriktől. Úgy tudja, legközelebb már 5000 forint lesz a helyszíni bírság annak, aki a tilosban teker, és nem ússza meg egy figyelmeztetéssel.

A felújítás jól halad, úgy néz ki, hogy talán még a szerződésben vállalt határidő, szeptember 16. előtt is kész lehet a kivitelező Hídtechnika Kft. Molnár László, a városüzemeltetési iroda vezetője elmondta, jelenleg körülbelül egy héttel jobban állnak a tervezettnél, de jöhet még olyan időjárási körülmény, amely fékezi a munkát. Megírtuk: a híd felújítása június 22-én indult, 50 millió forint önkormányzati pénzből javítják az útburkolatot a szegedi oldalon 90, az újszegedi oldalon 250 méteres szakaszon. Négy részre osztották a rekonstrukciót, már a második szakaszon dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!