Szeged és környéke

2016.12.09. 16:55

Konténerekben rendelnek hétfőtől, a Budapesti körúti gyógyszertár a helyén marad

Átköltöztek pénteken a rendelők a József Attila sugárút és a Makkosházi körút sarkán, a gyógyszertári központ előtt felállított tíz vadonatúj konténerbe.

Dombai Tünde

Hétfőtől a húszezer lakosú Tarján városrészből érkező betegeket ott várják a Budapesti körúti orvosi rendelő szakemberei. Megírtuk: a hat felnőtt háziorvos, egy gyermekorvos és hat védőnő nyolc-kilenc hónapos átmeneti időszakra költözött át, amíg az intézményüket felújítják. (2016. december 3.: Hétfőtől új helyen rendelnek a háziorvosok.)


Az orvosok és asszisztensek péntek rendezkedtek be. Eddigi helyüknél szűkösebben lesznek, a felnőttek váróját találták kicsinek, de a konténerek mérete ekkorát enged. A rendelőknél autóval és kerékpárral is lehet parkolni, illetve gyalogjárdán is megközelíthető. A konténer a járda szintjéhez képest valamivel  magasabb, de a többi felület akadálymentes. Ellátták a 150 négyzetméter alapterületű létesítményt vízzel, villannyal, internettel. Télen fűthető, nyáron hűthető.  A gyógyszertár az eredeti helyén zavartalanul működik a felújítás alatt is.

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón Mészáros Tamás (MSZP), az érintett tarjáni városrész egyik önkormányzati képviselője elmondta, eredetileg a Rókás óvodában akarták elhelyezni a rendelőket, de annak helyiségbeosztását a tisztiorvosi szolgálat nem találta alkalmasnak. Nagy Sándor (Együtt) városfejlesztési alpolgármester elmondta, a 34 milliárd forint Szegednek címzett uniós támogatásból két rendelő újul meg teljesen: a Budapesti körúti és az újszegedi Korondi utcai, ahonnan egy hete költöztek szét az orvosok és védőnők. A Dorozsmán épülő új egészségháznak és a József Attila sugárútról a Gáspár Zoltán utcai óvoda helyére költöző rendelőnek a tervei készülnek el ebből a pénzből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!