Szeged és környéke

2017.06.27. 11:43

Nincs még húsz, füvet árult Szegeden: előzetesbe került

A kannabisz a hatályos büntetőjogi rendelkezések szerint kábítószernek minősül. Ezt tudhatta az ifjú díler is.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a szegedi fiatalembert, aki kannabiszt árult.

A megalapozott gyanú szerint a 20. életévét még be nem töltött férfit 2017. június 23. napján az éjjeli órákban igazoltatták Szegeden a rendőrök egy gépkocsi utasaként. A ruházatának átvizsgálása során tőle közel fél kilogramm kannabiszt foglaltak le. Ezt követően házkutatást tartottak a tartózkodási helyén, ahol további kannabiszt és a kereskedéshez szükséges eszközöket foglaltak le. Gyanú merült fel arra is, hogy az elmúlt egy hétben több személynek értékesített marihuanát Szegeden, akik szintén gyanúsítottként kerültek előállításra.

A kannabisz a hatályos büntetőjogi rendelkezések szerint kábítószernek minősül.

A kábítószer kereskedelem vétsége és kábítószer birtoklásának büntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye, továbbá a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a fiatal férfi előzetes letartóztatását.

A nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!