Szeged és környéke

2017.07.05. 22:58

Féltik útjaikat, házaikat a sci-fibe illő lakóparktól

A hajdani kábelgyár helyére tervezett Cédrus Liget Lakópark ügyében tartottak lakossági fórumot szerdán. Több mint százan jöttek el, volt kérdés bőséggel.

Dombai Tünde

Miért építhet a hajdani kábelgyár helyére tervezett Cédrus Liget Lakópark beruházója magasabbra, mint a környékbeliek? Mi a garancia, hogy az építési forgalmat elbírják a szomszédos házak, utak? Hogy fejleszthető a környék autó- és bicikliközlekedése a szűk és már most is forgalmas utakon? Ilyen kérdéseket tett fel az a több mint száz lakos, aki eljött szerdán arra a fórumra, amit az Élhető Szegedért Egyesület hívott össze az általunk már bemutatott projektről (2017. június 21.: Új városrész nő ki a kábelgyár romjain).

 

Lakossági fórum a Cédrus Liget Lakópark kapcsán - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette


Mivel a gyűlést úgy hirdették meg, hogy a városi főépítész és a városfejlesztésért felelős alpolgármester sem ért rá, a környékben lakó Szerencsés Gyula építőmérnök – több városi projekt szakembere – igyekezett nyugtatni a hangulatot azzal, hogy mindezeket az építési engedély kiadása során vizsgálnia kell a városnak, és ami a beruházóra tartozik, arra szigorú szerződésben fogják kötelezni. A fórumon megjelent Lauer István (MSZP) jelenlegi és Nógrádi Tibor (Fidesz–L.É.T.) korábbi móravárosi képviselő továbbítja majd a kérdéseket az önkormányzatnak, hogy válaszolja meg azokat.


 Lekeny György, a beruházó cég ügyvezetője elmondta, csak akkor kezdenek hozzá a 30 milliárd forint értékű építkezéshez október–novemberben, ha addigra az 590 lakás 30 százalékára előszerződést kötnek. Az értékesítés első két hete után 10 százalékon állnak. Arra a kérdésre, hogy miért ilyen megalomán tervekkel álltak elő, a lakópark bemutatásakor felelt: mertek merészet álmodni. Mivel nincs milyen stílushoz igazodni a környéken, előremutató tervet készíttettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!