Szeged és környéke

2017.07.31. 16:35

Amerikai módszer az ELI-ben

Felelősségteljesebb kutatói döntések, csökkenő keretfüggőség, hosszú távú, komplex gondolkodás - a tapasztalatok szerint ezek annak az Amerikai Egyesült Államokban, az Arizona State Universityn kifejlesztett módszernek az eredményei, melyet a közelmúltban a szegediek is megtanulhattak, és amit a volt szocialista országokban elsőként az ELI tesztelhet.

Munkatársunktól

A módszer kidolgozója,[namelink name=" Erik Fisher "]professzor Szegeden tartott tréninget a D-STIR projekt résztvevőinek a felelősségteljes innováció gyakorlati bevezetésének lehetőségeiről a múlt héten. Eddig kizárólag fejlett országok innovációs környezetében alkalmazták az innovációs folyamatot feltérképező, elemző és menedzselő módszert, így világszinten kuriózumnak számít a tesztelése Kelet-Európában.


A többéves dokumentált eredményekkel bíró, úgynevezett Társadalmi-technikai Integrációs Kutatás módszer alaplogikája szerint a társadalomtudományi szempontokat integrálja a természettudományi kutatásokba és döntésekbe egy tizenkét hetes interakció keretében. Ennek segítségével a bevont kutatók látóköre környezeti,


társadalmi, gazdasági, pszichológiai, filozófiai, etikai és egyéb társadalomtudományi szempontokkal szélesedik.

Annak érdekében, hogy ez a koncepció a kelet-európai régióban is elterjedjen, 8 ország 15 partnere fogott össze a Duna Transznacionális Programban.


A módszert a volt szocialista országok kutatóintézetei közül kizárólag a magyar, román és cseh ELI-ben fogják tesztelni, Szegeden a jövő évben kezdődik a tesztüzem.

Címkék#ELI#lézer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!