Szeged és környéke

2019.02.08. 11:02

Bárddal, ittasan mentek kirabolni a Mikszáth Kálmán utcai dohányboltot - indítványozták az elkövetők letartóztatását

Az ügyészség indítványozta a bárddal rabló elkövetők letartóztatását. Egy vásárló felbukkanása hiúsította meg a rablást.

A Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a két szerb állampolgárságú férfinak, akik szerda este megpróbáltak kirabolni egy boltot Szeged belvárosában. Az esetet portálunk is végigkövette: tegnapi cikkünkben elolvashatják a részleteket, ugyanitt nézhetik meg a videót az elfogásról, valamint a helyszínen készült fotókat.

A történet egy nagyon rossz ötlettel kezdődött, és szerencsére totális kudarccal végződött. A gyanú szerint a harmincnégy és harminckilenc éves elkövetők 2019. február 6-án, kora este mentek a Mikszáth Kálmán utcai dohánybolthoz, azzal a szándékkal, hogy kirabolják. Az idősebbik gyanúsított bement a boltba, majd felszólította az eladót, hogy adja át a bevételt. Hogy nyomatékosítsa kérését, elővett a ruházatából egy bárdot és egy kést, amelyekkel fenyegető mozdulatokat tett. A másik elkövető a bolt előtt várakozott és figyelt. A boltba belépett egy vásárló, ennek hatására az elkövető elrakta a bárdot és a kést, majd távozott az üzletből. Ahogy tegnapi cikkünkben is megírtuk, információink szerint a kudarcot vallott rablók megpróbáltak taxival elmenekülni a tett helyszínéről, de egyiküknek véres volt a keze, ezért a taxisofőr nem engedte beülni őket.

 

A Szegedi Járási Ügyészség közleményében az áll: az ügyészség az 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indított nyomozást. A  folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsítottak letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a gyanúsítottak a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedhetne.

A Szegedi Járásbíróság az indítványról a mai napon ülésen dönt.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!