Szeged és környéke

2019.07.03. 11:11

Családalapítási támogatás jár a kormánytisztviselőknek

Családalapítási támogatásként 200 ezer forintot kapnak a kormánytisztviselők, amennyiben gyermekük születik, vagy örökbe fogadnak.

K. A. R.

Juhász Tünde kormánymegbízott és Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője Lippai Katalin és Varga András otthonában tett kedden látogatást. Három hónapos gyermeküket, Lehelt kö­­szöntötték, akinek babatakarót vittek, míg a szülőket anyagi támogatásban részesítették. Az édesanya és az édesapa is több éve a Szegedi Járási Hivatal munkatársa, így mindketten 200 ezer forint támogatást kaptak a baba érkezésekor.

Míg a három hónapos Lehel babatakró, addig szülei 200-200 ezer forintot kaptak. Fotó: Frank Yvette

Míg a három hónapos Lehel babatakarót, addig szülei 200-200 ezer forintot kaptak. Fotó: Frank Yvette

– Márciustól új jogállá­­si törvény vonatkozik a kor­mányhi­vatalra, ennek egyik leg­­­szembetűnőbb eleme a családtámogatási juttatás, amelyben azon dolgozóink részesül­nek, akiknek gyermekük szü­­­­­letik. Március óta 13 baba jött világra a kormányhivatal és a járási hivatalok munkatársai­nak családjában, és idén további 16 érkezik – tá­­jékoztatta lapunkat Juhász Tünde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!