Szeged és környéke

2019.03.11. 14:34

Csongrád megyében mutatkozott be elsőként az országos előadás-sorozat - Cselekvő közösségeket építenek

Az ország megyéi közül elsőként Csongrádban rendezték meg hétfőn azt az előadás-sorozatot, amelyen közösségfejlesztésen, önkéntességen, esélyegyenlőségen, közösségi alapon működő jó gyakorlatok és modellek mutatkoztak be.

Munkatársunktól

– Örülök, hogy a Szent-Györgyi Albert Agóra az első állomása ennek az országos rendezvénysorozatnak – mondta Orbán Hedvig, az intézmény igazgatója, aki bemutatta az Agórát, és köszöntötte a vendégeket. Hétfőn az ország megyéi közül elsőként Csongrádban rendezték meg azt az előadás-sorozatot, amelyen közösségfejlesztésen, önkéntességen, esélyegyenlőségen, közösségi alapon működő jó gyakorlatok és modellek mutatkoztak be.


– Bölcs volt a jogalkotó, amikor pénzt fordított erre, hiszen ha nincs mögötte egy összetartó közösség, nem elég megépíteni a művelődési házat és fejleszteni a várost – mondta Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.

 

Csongrád megyében mutatkozott be elsőként az országos előadás-sorozat. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


A program részleteit Fodor Tamás, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. szakmai vezetője ismertette. A szakember a projekt céljairól – a közösségfejlesztésről, a közösségi szerepvállalásról és a helyi identitás és kohézió erősítéséről – beszélt.


Elhangzott, tizenhét megyében huszonöt mintaprojekt indult el a cselekvő közösségek projekt részeként, amelyek célja, hogy olyan közösségfejlesztési modelleket valósítsanak meg, amelyek erősítik a helyi társadalmi részvételt, a lokális identitástudatot, és segítenek feltárni, megőrizni a helyi hagyományokat, kulturális örökséget. Csongrád megyében a nyertes mintaprojektet Pitvaros valósította meg, a Művelődési Központ és Városi Galéria Csongrádon – Városismereti kalandjátékot dolgozott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!