Szeged és környéke

2007.11.26. 15:03

Demonstráció a Deák Ferenc utcai óvoda bezárása ellen

Szeged - Szerdára rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi a Fidesz és KDNP frakciója a Deák Ferenc utcai óvoda ügyében - hangzott el a két párt hétfői sajtótájékoztatóján. A Szegedi Védegylet demonstrációt szervez az óvoda bezárása ellen.

Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke, hétfői sajtótájékoztatóján közölte, hogy az MSZP magára maradt az óvoda ügyében. Véleménye szerint [namelink name="Botka László"] polgármester visszaél a hatalmával, és minden észérvvel szembefordulva az óvoda bezárására törekszik.

[namelink name="Kalmár Ferenc"], a KDNP szegedi frakcióvezetője, az óvoda bezárásával kapcsolatban megemlítette, hogy a korrupció gyanúja is felmerült. A képviselő azt állította, hogy az óvoda környékén két új kaszinót is nyitnának. Kalmár konkrét példaként hozta, hogy a Kelemen utcában már gyakorlatilag elkészült egy kaszinó. Véleménye szerint nincs olyan vállalkozó, aki bizonytalan üzletbe fektetné a pénzét, annak ellenére, hogy oktatási intézmény 200 méteres körzetében tilos ilyen jellegű intézményt működtetni.

A Szegedi Védegylet szerda délutánra - az óvoda utolsó foglalkoztatási napjára - demonstrációt szervez. A megmozduláshoz a Fidesz és a KDNP is csatlakozik.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a másnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!