Szeged és környéke

2010.09.30. 23:01

Ellenfél nélkül a polgármesteri székért

Csongrád megye - A vasárnapi önkormányzati választáson négy megyei településen – Balástyán, Klárafalván, Maroslelén és Nagyéren – indul újra a posztjáért a hivatalban lévő polgármester úgy, hogy nem akadt kihívója.

Szabó Imre

Hat ciklusból már harmadjára nincs kihívója Nagyér polgármesterének, Lőrincz Tibornak. Vagy nagyon tájékozottak a falu polgárai, és tudják, hogy nem könnyű helyzet előtt állnak az önkormányzatok, vagy elégedettek a testület munkájával – válaszolja a kérdésre, szerinte miért nincs ellenfele. Hozzáteszi: a korábbi választások alkalmával több képviselő indult, változott is a testület összetétele, most viszont csak a hivatalban lévő 5 ember indul a 4 mandátumért.

Ismerős érzés ellenfél nélkül várni a választások napját Fekete Józsefnek is. Klárafalva rendszerváltás óta első embere másodjára éli át ezt, és azt mondja, nem talál benne semmi meglepőt. A faluban született, itt nőtt fel, mindenkit ismer, haragosa, igazi ellenlábasa nincs – inkább azon lepődött meg, amikor korábban akadt kihívója.

Maroslele polgármestere, Martonosi György viszont most először indul úgy a faluvezetői tisztségért, hogy nincs ellenfele – igaz, csak másodjára méreti itt meg magát. Amikor négy éve belevágott a munkába, 10 éves fejlesztési ciklust hirdetett meg, aminek az az alapgondolata, hogy a helyben kitalált jövőkép megvalósításához kell megkeresni a forrásokat. Az, hogy nincs ellenfele, bizonyára annak is jele, hogy ez tetszik a leleieknek – mondta.

Ujvári László: Mindenkit igyekeztem képviselni. Csongrád megye négy, ellenfél nélkül induló polgármesterjelöltje közül három a makói kistérséghez tartozik. Kivételt jelent a balástyai Ujvári László, aki 12 év után most először maradt ellenfél nélkül. Szerinte azért, mert polgármesterként mindenkit igyekezett képviselni, és az ellenzéket is partnerként kezelte, mostanra alkotó együttműködés alakult ki a testületben. Megnyugtató érzés, hogy nincs szüksége választási harcra; így már most a következő 4 év fejlesztéseire koncentrálhat – mondta Ujvári László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!