Szeged és környéke

2019.02.21. 21:53

Ellenzékiek a devizahitelekről

A devizahitelek problémáiról tartott előadást és kötetlen beszélgetést a Zöld Teraszon országjáró körútjuk keretében Hegyesi Beáta, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja, Mesterházy Attila országgyűlési képviselő, Szakács László, az MSZP elnökhelyettese és Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője.

Munkatársunktól

Szakács kiemelte, 2015-ben kötött egy megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Újjáépítési Bankkal, amivel a bankoknak semmibe sem kerül a forintosítás, és a kormány vállalja, hogy nem hoz olyan rendelkezést, amely a pénzintézetek jövedelmezőségét csökkenti. A fórumokkal az a céljuk, hogy elérjék: a miniszterelnök felbontsa ezt a szerződést, ehhez gyűjtenek támogatókat az ellenzéki pártok. Hegyesi Beáta szerint ezt a hitelválságot ismétli meg a CSOK, valamint a 10 milliós kamatmentes hitel. A beszélgetés résztvevői közül is szót kaptak néhányan – szerintük a devizahitelesek sorsa közös bűne a pártoknak, de az nyilvánvaló, hogy szerencsejátékot játszottak a bankok az ügyfelekkel. Mindannyian azt kérdezték, mikor ül asztalhoz az ellenzék és a kormányon lévő párt, mikor kap segítséget a 900 ezer károsult. A politikusok szerint a megoldás: mindkét idei szavazásra menjenek el az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!