Szeged és környéke

2016.10.30. 21:30

Erre figyeljünk a halottak napi emlékezéskor

Csongrád megye - A halottak napja miatt november elején évente átlagosan húsz olyan esethez riasztják a tűzoltókat, ahol kegyeleti mécsesek vagy koszorúk okoznak tüzet - figyelmeztet a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Munkatársunktól

A tűzeseteket tapasztalataik szerint leggyakrabban az okozza, hogy a mécseseket, gyertyákat könnyen meggyulladó anyagok közelében helyezik el az emlékezők. A lángok a temetőben a száraz avarra, a lakásban pedig a függönyön és asztalterítőn keresztül a lakás más helyiségeire is átterjednek. Temetőben ezért csak mécsestartóban lévő mécsest tanácsos meggyújtanunk, amit a sírtól való távozás előtt el kell oltanunk. A halloween alkalmából készített töklámpásokat olyan biztonságos helyre rakjuk, ahol nincsenek a közelben gyúlékony anyagok.


Ezekben a napokban a rendőrség a közút kezelőivel együttműködve számos ideiglenes parkolóhelyet jelöl ki, esetenként forgalomkorlátozást rendel el.


A forgalomellenőrzés mellett a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata is fokozott ellenőrzéseket tart, megelőzve, illetve megakadályozva az ilyenkor gyakrabban előforduló bűncselekmények (gépkocsi feltörések, zseblopások, viráglopások, sírrongálások) elkövetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!