Szeged és környéke

2014.03.07. 22:26

Feldarabolta, megnyúzta a sértettet – perszimuláció a Szegedi Törvényszéken

Szeged - ˝Attól félsz, amit nem ismersz˝ – ez a mottója az Országos Bírósági Hivatal által indított Nyitott Bíróság programnak.

Vida-Szűcs Imre

Egy 1925-ben megtörtént, súlyos bűncselekményre épülő tárgyalás szimulációját látták tegnap a Szegedi Törvényszéken a Deák-, a Tömörkény-, az Eötvös-, a Ságvári- és a Radnóti-gimnázium diákjai. [namelink name="Mészáros Áron"] bíró vezetésével szinte minden úgy zajlott, ahogyan élesben szokott. A két vádlott, [namelink name="Léderer Gusztáv"] és felesége azért állt a törvényszék elé, mert 70 millió forintot csalt ki [namelink name="Kodelka Ferenc"] sértettől. Hogy a cselszövésükre ne derüljön fény, a férfi éjszaka közelről fejbe lőtte a sértettet, majd feldarabolta, megnyúzta, bőröndbe tette a maradványait, és a Tiszába dobta. Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték az első- és a másodrendű vádlottat, akik fellebbeztek.

Perszimuláció a Szegedi Törvényszéken. Fotó: Frank Yvette

Perszimuláció a Szegedi Törvényszéken. Fotó: Frank Yvette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!