Szeged és környéke

2016.05.14. 13:24

Hogyan spóroljunk?

Magyarország - Sokszor a spórolás szó hallatán dühöt is érezhetünk. Hogyan spóroljunk még? A mi kiadásainkból már nem lehet többet lefaragni, ennél jobban már nem tudjuk meghúzni a nadrágszíjat - írta blogjában Ősze Renáta, de azért akadtak még ötletei.

1. Havonta járunk fodrászhoz, alkalmanként 4000–5000 forintért. Mi lenne, ha látogatásainkat 4 hetes ciklusokról 5 hetesekre változtatnánk? Éves szinten egy „fodrászkodás" ára a zsebünkben maradhatna. Ugyanezt az elvet alkalmazhatjuk más szolgáltatásoknál is: de jegyezzük meg, a spórolás ne legyen egyenlő a lemondással.


2. Tudatosodott-e már bennünk, mennyi ideig állunk a zuhany alatt? Kikapcsoljuk-e a készenléti üzemmódot a készülékeken? Mikor sétáltunk el valahova autózás helyett? Összegyűjtjük-e az esővizet a kertben? Ugye, hogy nem? Pedig a sok kicsi sokra mehet.


3. Próbáltunk-e már a gyerekekkel együtt mézeskalácsot sütni karácsonyra, vagy közösen megalkotni egy farsangi jelmezt, madáretetőt? Biztos, hogy nagyobb az értéke, mint egy pénzért vásárolt süteménynek vagy kikölcsönzött maskarának. Ha csak egy kicsit is kreatívak vagyunk, több tízezer forint is a zsebünkben maradhat.


4. Jártunk már úgy párszor, hogy egy üzletben azonnal beleszerettünk egy nadrágba, pulcsiba, konyhai kiegészítőbe. Égette a zsebünket a pénz, azonnal meg akartuk vásárolni. Ez azonban rossz ötlet: nem biztos, hogy másnap is ugyanaz a holmi tetszik. Mi a megoldás? Mielőtt megvesszük, aludjunk rá egyet, aztán döntsünk. Lesznek olyan darabok, amiket biztosan a butikban hagyunk.


5. Írjuk fel vágyainkat, kívánságainkat! Miért is? Hogy ezeket kérhessük ajándékba. Tipikus eset, hogy ha valaki megkérdezi, mit kérünk szülinapra vagy karácsonyra, soha egy értelmes dolog nem jut az eszünkbe. Ha összegyűjtjük, mire van szükségünk, az a másik félnek segítség, mi pedig olyan ajándékot kapunk, amire szükségünk van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!