Szeged és környéke

2008.11.09. 18:23

Idén Presztízs díjas operettgálát rendezünk

Szeged - November 27-én este ötödik alkalommal rendezzük meg a Presztízs díjátadó gálát egy új helyszínen, az SZTE TIK-ben. A nagyérdemű közönségnek ezúttal egy színvonalas Operett Reload koncerttel kedveskedünk.

Munkatársunktól

Befejezéséhez közeledik a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díjára beérkezett pályázatok értékelése, s ezen a héten már a bemutatkozó kisfilmek készítéséhez is hozzáfoghatunk.

Még nem sejteni, kik állhatnak fel november 27-én, a díjátadó gálán az SZTE TIK színpadára, de a műsorral kapcsolatban már tudunk érdekességekkel szolgálni. A nagyérdeműnek Operett Reload koncerttel kedveskedünk a Hot Jazz Band, a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band és az Adagio művészeinek közreműködésével. Az operett világa ugyanis Tokiótól New Yorkig telt házakat vonz a színházakba, és ami különösen lényeges: az operettvilág sztárjai ma is magyarok.

Tavaly még üres nyomdacsarnokunk adott helyet a gálának, idén a TIK-be költözünk. Fotó: Frank Yvette

Tavaly még üres nyomdacsarnokunk adott helyet a gálának, idén a TIK-be "költözünk".
Fotó: Frank Yvette

Közel száz esztendővel születésük után ezek az örökzöld dallamok a Délmagyarország gálaestjén csendülnek fel. Hallhatjuk, láthatjuk a Francis Ford Coppola múlt évben forgatott Youth Without Youth című filmjéhez cimbalomjátékát kölcsönző Balogh Kálmánt és zenekarát, a klasszikus és popműfajt ötvöző, de a női lelkek húrjain is kiválóan játszó Adagiót, valamint a Hot Jazz Bandet, amelynek sikerült homokot exportálnia a Szaharába: játékukat a legrangosabb amerikai fesztiválokon ismerték el díjakkal. A csütörtök esti Presztízs Díjátadó Gálán ott lesz a Víg özvegy, Hajmási Péter, Hajmási Pál, valamint a Csárdáskirálynő – új ruhában.

Alapítók és társult tagok

A Délmagyarország Presztízs Díjat 2004-ben alapította a Lapcom Kft., a KÉSZ Kft., az Allianz Hungária Zrt., a Masterfoods és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Idén a programhoz a Szegedi Tudományegyetem és főtámogatóként az Ikesz Autó csatlakozott. A díj elnevezése is változott: 2008-tól immáron a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díja.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!