Szeged és környéke

2007.11.11. 21:47

Izraeli vacsoraest a tolerancia jegyében

Szeged - Szegeden rangot jelent részt venni a minden évben november közepén sorra kerülő izraeli vacsoraesten, ezért nem csoda, hogy szombaton este a szó szoros értelmében zsúfolásig megtelt a Forrás Szálló nagyterme.

Megtelt a Forrás Szálló nagyterme a szombati vacsoraesten. Fotó: Schmidt Andrea

Szili Katalin Feldmajer Péterrel koccint, jobbról Zoltai gusztáv.
Fotó: Schmidt Andrea

Az estet megtisztelte jelenlétével Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Aliza Bin-Nun, Izrael magyarországi nagykövete, Feldmajer Péter, a Mazsihisz elnöke és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató is. Ott volt a szegedi elit színe-java, országgyűlési képviselők – köztük [namelink name="Botka László"], Szeged polgármestere, [namelink name="Ujhelyi István"], [namelink name="Sándor Klára"], [namelink name="Kozma József"], Nyakó István, [namelink name="Nógrádi Zoltán"] –, valamint [namelink name="Magyar Anna"], a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, [namelink name="Szabó Gábor"], az egyetem rektora, [namelink name="Kiss-Rigó László"] püspök.

[namelink name="Nógrádi Zoltán"], [namelink name="Kiss-Rigó László"], valamit [namelink name="Szabó Gábor"] és felesége. Fotó: Schmidt Andrea
Szili Katalin az est fővédnökeként a vendégsereg előtt kijelentette: három szó fontos a huszonegyedik században, a türelem, a tisztesség és a tolerancia. Ezen bűvös szó, a tolerancia jegyében telt el az est, kötetlen beszélgetésekkel, a zsidó kultúrával való ismerkedéssel. A vacsoraest hangulatáról a Netti&Hollander, valamint a Golda Meir együttes gondoskodott – ez utóbbi zenekarban énekel Markovics Zsolt szegedi főrabbi is.

[namelink name="Székhelyi József"] színházigazgató és Stahl Judit tévés műsorvezető. Fotó: Schmidt Andrea

Aliza Bin-Nun, Lednitzky András, Izrael tiszteletbeli konzulja és Farkas András, a Magyar-Izraeli Baráti Társaság elnöke. Fotó: Schmidt Andrea

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!