Szeged és környéke

2015.11.12. 11:07

Joób Márton: sok pénzt költhetünk a ligetre, lesz rekortán futópálya is

Több mint 50 millió forint értékű beruházás valósult meg a Fő fasori Gregor József Általános Iskolában, de a Bérkert utcai óvoda a teljes tetőszerkezetét és az épületben az öreg, rossz ablakokat is kicserélték.

11:53 - DM: Hogyan érzi magát a körzetben?


Nagyon jó érzés a körzetért tenni. Mivel én is ott lakom, így sokat találkozok a választók kérdéseivel, kéréseivel. Mindent elkövetek annak érdekében, hogy a körzetben lakók érdekeit megfelelő módon képviseljem a közgyűlésben, a városi cégeknél. Szeretném azt, hogy ebben az ötéves ciklusban sok olyan beruházás valósuljon meg, ami eddig váratott magára. Most is szeretném megköszönni a körzetben lakók bizalmát és támogatását. Kérek minden egyes lakost arra, hogy a [email protected] e-mailcímre küldje el kérését, észrevételét, amelynek igyekszem eleget tenni. Köszönöm az az Olvasók aktív részvételét!


11:51 - DM: Kampányígéret volt a újszegedi iskolák, óvodák fejlesztése. Ezek hogy haladnak?


Joób Márton: Örömmel tudok beszámolni arról, hogy a Bérkert utcai óvodának a teljes tetőszerkezetét és az épületben az öreg, rossz ablakokat is kicseréltük, valamint az óvoda belül egy tisztasági festésen is átesett. A Fő fasori Gregor József Általános Iskola teljes elektromos hálózatát cseréltük, valamint a korábban ki nem cserélt nyílászárók helyett is újakat építtettünk be, több mint 50 millió forint értékben. Emellett folyamatban van az iskolarádió kiépítése, amelyet 500 ezer forinttal támogatok képviselői keretemből. Ezenkívül nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy az iskolának legyen egy önálló, nagy tornacsarnoka is.


A Fő fasori óvoda és a Töltés utcai bölcsőde a soron következő a felújításban, de addig a Fő fasori óvoda egy több mint félmillió forint értékű játszótéri eszközt kap.


11:49 - DM: Több kérdés is érkezett az újszegedi utak és járdák állapotával kapcsolatban.


Joób Márton: Komoly erőfeszítéseket teszek annak érdekében, hogy a központi keretből nagy összegek kerüljenek az újszegedi járdák és utak felújítására, de képviselői keretem jelentős részét is erre fordítom. A közelmúltban megtörtént a Bérkert utcai óvoda előtti járda felújítása, a közeljövőben készül el a Hársfa, a Pinty és a Küküllői utcák egy-egy járdaszakaszának cseréje, felújítása. Több helyszínen biztosítottunk a lakosoknak betonlapokat és marosi homokot arra, hogy a házuk előtti járdaszakaszt kijavíthassák. Az elkövetkezendő négy évben nagyon sok járdaszakasz újul meg Újszegeden.


11:45 - Horváth Péter: Mint már korábban is írtam a Lövölde utcában komoly probléma a szabálytalanul forduló busz kérdése.Mikor lesz végre megoldva ez a több évtizedes probléma ? Az utca Szőreg felőli végén a lebontott iskola helyén megoldható lenne a forduló. Ha az út keskeny akkor az ott parkoló autókat tiltással át lehetne irányítani a kapubejárójuk elé és máris szabad az út. Még a témához kapcsolódik a menetrend , amit a reggeli órákban legalább 9 óráig 1/2 óránként kellene közlekedni-e a busznak. Sokan járnak 9-re dolgozni , de sajnos 1 órával hamarabb kell elindulni otthonról. A másik probléma, hogy az árkok teljesen elvannak dugulva. Feltétlen meg kellene csinálni a csapadékos idő előtt.


Joób Márton: Reggeli buszjárat-bővítésre csak abban az esetben van lehetőség, ha ritkítjuk a nap további részében a járatokat. Mivel a városnak sok pénzébe kerül a buszközlekedés finanszírozása. Mivel ezt a feladatot a Dél-Alföldi Közlekedési Központ végzi igen magas áron. Fontos tudni azt, hogy a lakosok feladata a ház és az út közötti előkert gondozása és a csapadékvíz-elvezető árkok tisztán tartása, valamint a járda síkosításmentesítése, ezért kérem a lakosokat, hogy mindezeket tegyék meg.


11: 43 - Maróti János: Az Erzsébet-ligetet és a Fő fasort rendszeresen takarítják, szedik a lehullott falevelet, ami igazán jó dolog, de ezt a tevékenységet jó lenne kiterjeszteni a környező főbb utcákra is, ahol nagy fogalom van, mint például a Közép fasor és a Bérkert utca. Rengeteg fa van ezeken a helyeken is, sok esetben a lakók még össze sem húzzák a járdáról, úttestről a leveleket, ami egy eső után nagyon balesetveszélyes akár gyalogosan, akár biciklivel közlekedve. Ha nem is olyan rendszerességgel, mint a Ligetben, de így ősszel pár alkalommal jó lenne a Fő fasort övező nagyobb utcákban is felsöpörni a lehullott faleveleket, én ezt kérném a képviselő Úrtól.


Joób Márton: Kedves János, köszönöm észrevételét. Kérését továbbítom a Környezetgazdálkodás felé. Egyben kérem az újszegedieket arra, hogy ilyen ügyekben a gyors és hatékony ügyintézés érdekében ezen kéréseiket közvetlenül is jelezzék a Környezetgazdálkodás felé, mert tapasztalataim szerint gyorsan reagálnak a lakossági bejelentésekre.

 

Online interjú Joób Márton önkormányzati képviselővel Fotó: Schmidt Andrea


11:40 - Ladányi Gabriella : A Bérkert utcában óriási és folyamatosan növekszik a gépjárműforgalom. Ez köztudott, s lévén Újszeged egyik főutcája, el is fogadható. Azonban a sebességkorlátok nincsenek betartva. Hosszú egyenes szakaszokon nagyon sokszor akár 70 80-100 km/h sebességgel is száguldoznak az autók vezetői. De, ha be is tartják a sebességhatárokat, gyakran a kereszteződéseknél a gyalogosoknak nem adnak elsőbbséget. Az utca első harmadában rendszeresek a balesetek. Sajnos ez is köztudott. Különböző próbálkozások már történtek ( sebesség korlátozó tábla, útfelfestés), nem sok sikerrel. A kereszteződésekben használt sárga figyelmeztető útfestés hamar lekopik, nem látható. Egy költséghatékony, egyszerű megoldás lehetőségéről szeretnék érdeklődni, mégpedig a "fekvőrendőrök" elhelyezéséről legalább a kereszteződések előtti szakaszokon. Ez meglassítaná és biztonságosabbá tenné a forgalmat, már amennyiben kivitelezhető.


Joób Márton: A Bérkert utcában nincs lehetőség fekvőrendőr kihelyezésére, mert főútvonalról van szó, ahol busz is közlekedik. Mint máshol, itt is megvizsgáljuk a lehetőségét annak, miként tudnánk betartatni a sebességet az autósokkal.


11:34 - Kalmár Sándor: Már 2008-ban kértem a Polgármesteri hivatalt - az előző képviselő közvetítésével, hogy az ú.n. "Madártelepet" (Csíz u., Cinke u. stb) alakítsák át lakó-pihenő övezetté. Erre kaptam választ a 2008. 09. 29-én kelt levelükben (01/18229-2/2008), amelynek lényege, hogy terveztetni kell, stb, de azóta az előző képviselő semmit nem tett. Az egyirányú utcák miatt az autóval körülményes és veszélyes kijutni a Főfasorra a több helyen lévő járdahiány, valamint az útszéli magas sövények miatt. Kérem, hogy a biztonságos közlekedés érdekében alakítsák át lakó-pihenő övezetté e területet.


Joób Márton: Köszönöm észrevételét, intézkedem ebben is. A szakirodával egyeztetek és megnézzük a lehetőségeket.


11:28 - Dr. Málovics János: A Bal fasor folytatásában, a víztoronynál, a Holt Maros híd előtt és után a járda nagyon rossz, akár ne is lenne, pedig iskolába jövet-menet nagyon sok gyerek (és persze felnőtt is) örülne, ha legalább kétembernyi széles lenne és az is nem lenne tele lyukakkal, sárral stb... Várható-e a közeli jövőben, hogy változik a helyzet? A víztoronynál lévő szelektív hulladékgyűjtő környékére az illegális szemétlerakókkal szemben nagyon komoly fellépésre lenne szükség - az a jelzett képrögzítés működik? - és visszanézi valaki? Pedig sokat javult, szépült az a környék, kár, hogy sokan oda hordják a szemetet - sokszor drága autókkal (biztosan nem jut már pénz benzinre az ingyenes hulladékudvarig!).


Joób Márton: Kedves János, a Bal fasor Kormos Tibor képviselőtársam körzetéhez tartozik, de jelzem felé az észrevételét.


11:21 - Piti László: 1. Érdeklődnék mikor lesz a liget körül gumi futópálya? Már többször előkerült ez a téma az elmúlt években és a választási kampányban is ígérete volt a futópálya, történik-e valami szervezés ez ügyben? A futópálya vagy a fedett uszoda lesz hamarabb?


Örömmel jelenthetem azt, hogy mind a két projekt megvalósul ebben a ciklusban. Várhatóan előbb a lakossági rekortán futópálya, és bízunk benne, hogy mielőbb az uszoda is. Konkrét tervezése folyik a futópályának, amelyben az érintett egyesületeket is bevontuk. A liget jelentősen megújulhat ebben az uniós ciklusban.


2. A Napfény fürdő mögötti és a Tisza Gyöngye közti út (kb:100m) minősége nagyon rossz várható-e felújítása?


Joób Márton: Körzetileg nem hozzám tartozik, de lépéseket tettem a valóban nagyon rossz útszakasz felújítására is, bízom benne, hogy lesz megoldás.


11:13 - Kiss Dezső: 1. Télen elszenvedtük az Újszegedi kaszkádrendszer építését zajban és mocsokban, de a nehéz gépjárművek-ekkora járműveket a környék még nem látott-, által tönkretett út és útszegélyek mai napig nem lettek kijavítva a Töltés,Pipacs,Vas utca környékén .Gondolom az építtetőnek feladata lett volna az eredeti állapot helyreállítása. Nekem nagyon úgy tűnik ezzel senki sem foglalkozott.


Joób Márton: Kedves Dezső, köszönöm észrevételét, jelezni fogom az illetékeseknek.


2. A sportcsarnokban és a Kisstadionban tartandó rendezvények alkalmával elképesztő a parkolási morál a környéken. Rendszeresen járdákra,zöldterületekre bejárókra parkolnak igazi sportemberekhez méltóan. Milyen megoldás várható, hogy a környékbeliek életét se keserítsék tovább?


Joób Márton: A sportbizottság elnökeként el tudom mondani, hogy dolgozunk a város életét jelentősen befolyásoló sportberuházásokon, ennek kapcsán megvizsgáljuk a parkolási lehetőségeket is.

 

Online interjú Joób Márton önkormányzati képviselővel Fotó: Schmidt Andrea


11:07 - Török Norbert: A másik kérdésem,és egyben utolsó,hogy a Fő fasoron a sarki Real élelmiszer boltnál,Templomnál rendszerint elég nehezen lehet haladni,hiszen a "40 méteren belül megállni tilos "tábla ellenére is rengetegen állnak meg,ezzel feltartva a forgalmat.Aki pedig a város felé halad és boltba megy,ők pedig szintén tilosan állnak meg,hiszen az út mellett parkolnak le,bicikliútra rendszeresen rálógva.Megjegyezném hogy a Real élelmiszer mögött egy óriási,ki nem használt parkoló van.Természetesen amit itt leírtam tudnék képeket is küldeni,csatolni (ha lenne rá lehetőség) a nap bármely szakában.A buszok szempontjából meg a DAKK Zrt. munkatársai mesélhetnének helyettem.


Joób Márton: Javaslatot tettem ezen szakaszon az út kiszélesítésére, amelyre a terület nagysága lehetőséget is ad. Ezáltal zavartalanul tudnak parkolni az autók és mellette két sávon kényelmesen elhaladhatnak a gépjárművek. Ennek lehetséges megvalósulásán a városüzemeltetési iroda dolgozik.


10:57 - Nagy Balázs: Alsó-kikötő sor és Lövölde út gyalogos és kerékpáros közlekedés problémájának megoldását mikor és hogyan tervezi megoldani a város? Ön előtt is ismeretes, hiszen nap mint nap találkozik a problémával, hogy téli időszámítás kezdete után, amikor már 16.00 óra után sötétedni kezd az Alsó-kikötős soron a (Heavytex után) járda hiányában a gyalogosok hol az úttest jobb oldalán, hol pedig a bal oldalán próbálják elérni úticéljukat (és túlélni ezt a manővert) Az autósok legtöbbször az utolsó pillanatban veszik észre a gyalogosokat, egyrészről azért, mert a szembejövő forgalom elvakítja az autós szemét, másrészről a közvilágítás is lejtő tetején majdnem egy síkban van az autós szemével, ami szintén vakítja. A Lövölde úton is hasonló a helyzet. A járda megépítése a Lövölde út Szőreg felőli végétől a Füvészkertig égetőbb probléma véleményem szerint. Az emberek (főleg iskolás korú gyerekek) több száz métert gyalogolnak a reggelente és délutánonként a buszmegállóhoz. Köszönöm.


Joób Márton: Kedves Balázs, korábbi válaszomban részben érintettem ezt a témát. Keressük a megoldást az Alsó-kikötő sori járda megépítésére, valamint a hiányzó közvilágítás kiépítésére is. A város néhány évvel ezelőtt épp ezért alakított ki közösségi parkolót a Torontál téren, ami 3 perc sétára van a csarnoktól, ezért fontos lenne, hogy a nagyobb sportrendezvényeknél ezt a parkolót is használják ki.


10:50 - Dudus: T. Képviselő Úr! A Holt-Marosról csak annyit: a hét végén, szombaton a Herman Ottó Horgászegyesület környezetvédelmi napot tartott a vízparton valamennyi szakasz vonatkozásában, a Traktor utca melletti szakaszon is. 6 zsák szemetet szedtünk össze, melyet elszállítottunk. Ennek jelentős része a sétány részi járdákról és a nád közül lett összeszedve, melyet az ott elhaladók által eldobott műanyag flakonok, sörösüvegek, energiaitalos dobozok stb.adott ki. A kutyasétáltatók otthagyják a kutyák ürülékét, ami folyamatos gond és szégyenfoltja ennek a szép környéknek. A Város által időszakonként levágott és el nem szállított burjánzó nád is hónapokig ott rothad, valamint a vizet keresztező utak alatti átereszeknél összetorlódó rothadó növényzet és szenny sem épületes látvány... Régi igény úgy horgászaink, mint az ott lakók részéről a közterület-felügyelet gyakoribb járőrözésének megoldása, akik felügyelnék a szennyezőket és eljárnának velük szemben.


Joób Márton: Szükség van ilyen civil kezdeményezésekre, amikor összeszedik a szemetet. Ezt ezúton is köszönöm. Fontosnak érzem, hogy az emberek gondolkodása változzon, mert mindig drágább utólag kezelni a problémát, mint megelőzni. Több ízben beszéltem a területtel kapcsolatos szereplőkkel: lakosokkal, horgászokkal, vízmű-szakemberekkel. A vízminőség javításának hosszú távú megoldása a vízáramlás biztosítása, melyre vannak tervek, de a megvalósítás sok pénzbe kerül, erre sajnos most nincs forrás, de keressük rá a megoldást. Addig is nyáron kérésemre a Vízmű a Holt-Maros Fő fasori részénél beüzemelt egy csobogót, amely a vízforgatással megakadályozza azt, hogy víz felforduljon. A Holt-Maros legfontosabb része, hogy vízáramlás jól működjön, ezért muszáj fejleszteni. A közeljövőben táblákat helyeztetünk ki a Holt-Maros sétányára, amelyek felhívják a figyelmet a kulturált kutyasétáltatásra, valamint arra, hogy tilos szemetelni. Ezúton is kérek mindenkit, hogy vigyázzunk arra, amit a város komoly erőfeszítés árán létrehozott, mert ez egy nagy érték Újszeged szívében.


10:41 - Anderléné Kasza Mónika: A Hargitai utcai szelektív hulladékgyűjtő szigeteknél továbbra is fennáll az illegális szemétlerakás problémája. Nemcsak, hogy nem szép látvány, hanem hordja a szél, így a környék folyamatosan szemetes. A Környezetgazdálkodás tényleg mindent megtesz, amit meg tud, hogy rendben tartsa, de egyik nap rendbe rakják, másnap már ott virít a szemét. Nem értjük, miért nem lehet - személyiségi jogokra hivatkozva - kamerát felszerelni. Rossz az a jogszabály, amely a nem a közérdeket védi, hanem a szabálysértőket.


Joób Márton: Az illegális szemeteléssel kapcsolatban szinte megválasztásom óta folyamatosan harcolok, civil aktivistákkal, a polgármesteri hivatal Városüzemeltetési Osztályával és a Környezetgazdálkodással szorosan együttműködve. Ennek eredményeképpen nyár közepéig több, mint 50 esetben indult szabálysértési eljárás, csak a Hargitai utcával kapcsolatban, amelyek pénzbírsággal zárultak. Ezáltal több lakossági visszajelzést kaptam, hogy javult a helyzet, de tudom, hogy még nem oldódott meg, folytatjuk a küzdelmet nemcsak a Hargitai utcán, hanem a Fő fasoron és az Erdélyi téren is.

 

Online interjú Joób Márton önkormányzati képviselővel Fotó: Schmidt Andrea


10:38 - Dr. Varga Szilvia : Kérdezni szeretném, hogy tervezik-e módosítani a 70-es busz útvonalát, hogy a Lövölde út végét is elérje. A Lőtéri lakópark területén már régóta lehetőség van a busz visszafordulására. A buszmegállók pedig az adott ingatlan előtti csapadékvíz elvezető árok befedésével egyszerűen kialakíthatók.


Joób Márton: Egy héttel ezelőtt fejeződött be a Lövölde út végén található régi iskola lebontása, amelyre azért volt szükség, mert már balesetveszélyes volt. Így megnyílt a lehetőség arra, hogy ezen önkormányzati telek helyén kiépítsünk egy buszfordulót. Ahhoz, hogy a busz ki tudjon menni a Lövölde út végéig, ki kell szélesíteni az utat, erről folyamatosan egyeztetünk az önkormányzattal.


Ahogy már említettem első lépésként megvalósult a Kamaratöltés felújítása. Második lépésként szeretnénk járdát építeni a Lövölde útra, harmadik lépésként tudjuk meghosszabbítani a busz útvonalát, amelyre valóban nagy szükség van.


10:34 - Pataki Zoltán: 1. Az egyenrangú útkereszteződések sarkaiból ki kellene vágni (vágatni) az oda ültetett bokrokat, tujákat, hogy beláthatók legyenek a jobbkéz szabály miatt. A Marostői utca kereszteződései a legkritikusabbak.


Joób Márton: Jeleztem a városüzemeltetési irodának, hogy vizsgálják meg az ilyen útkereszteződéseket a balesetveszély elhárítása érdekében.


2. Hulladékudvart kellene létesíteni Újszegeden. Újszentiván messze van.


Joób Márton: Makrai László a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetője is egyetértett ezzel, de az újszegediek nagy részében elég nagy az ellenállás, pedig szerintem nagyon hasznos lenne. Keressük azt a területet, ahol ez zavartalanul tudna működni.


3. Ősszel és tavasszal a fa, rózsa és bokor nyesedékeket elvihetnék a szemetesek.


Joób Márton: A Környezetgazdálkodást nagyjából 500 millió forinttal sújtják a különböző állami, kormányzati intézkedések, mint a rezsicsökkentés, ami a lakosságnak jó, de a városi cégekkel fizettetik meg. Emiatt azon szolgálatásokat, amelyeket eddig ingyen tudott végezni a cég, ezeket a későbbiekben már nem tudják megoldani. Ezért azzal a kéréssel fordultak a lakosság felé, hogy ezen nyesedékeket vagy vigyék el az ingyenes hulladékudvarokba, vagy tegyék a szemetesekbe, esetleg vásároljanak címkézett zsákot erre a célra. Illetve a jogaszabály lehetőséget biztosít, hogy meghatározott időben elégessék a kertekben a felgyülemlett nyesedékeket.


10:24 - A Rahói utcán, a Marosfitt oldalában a járda több helyen megsüllyedt, szétrepedezett. A Vánky J. u sarkán annyira, hogy amikor eső, hólé van, bokáig ér a víz egy olyan nagy területen, hogy ahhoz, hogy kikerüljük a tócsát (tengert?), ki kell menni az úttestre és még ott is nagy ívben kell kerülni. Babakocsival még száraz állapotban is nehéz közlekedni, a gyepre kell rátolni a kocsit, mert csak az járható a keréknek, ha víz van, akkor meg az úttestre kell kimenni – meglehetősen balesetveszélyesnek tartjuk.


Joób Márton: Ez Berkesi Ottó képviselő úrhoz tartozik. A felvetést továbbítom, és közösen keressük rá a megoldást.


10:20 - Török Zsolt: Szeretnék érdeklődni, hogy a Sarló utca felújítása mikorra várható? Korábban egy része felújításra került a csatornázást követően. Egy 100 méteres szakasza lassan járhatatlan. A lyukak őszi betömése nem megoldás, tavaszra még nagyobb lyuk tátong a közlekedők előtt.


Joób Márton: Személyesen jártam a Sarló utcában, tavaszra elkészül. Valóban rossz állapotú utcáról van szó, amely nem méltó Újszegedhez. Köszönöm az eddigi türelmüket! Hosszú évek óta ígéret volt a Kamaratöltés leaszfaltozása, amely két héttel ezelőtt elkészült. Ezáltal több száz család mindennapi élete lett könnyebb. Külön beszéltem a vállalkozóval, hogy szépen csinálják meg az út melletti területet is.  Folyamatban van a szegő elkészítése, és a Kamaratöltésen a kerékpárutat is felfestjük. A Fő fasor több szakasza már elkészült és folyamatban van az aszfaltburkolat javítása, valamint több, mint 30 helyen javítottuk ki a kátyúkat az elmúlt fél évben.

 

Online interjú Joób Márton önkormányzati képviselővel Fotó: Schmidt Andrea


10:16 - Fodor Jánosné : A Thököly u- 49. szám alatti tűzép telepről érdeklődnék, hogy tudja -e a képviselő Úr milyen nagy  forgalom növekedést és zajt okoznak az autók , akár az áruszállítás , akár a vevők vásárlása.Az autók rendszeresen a járdán parkolnak a gyalogosoknak le kell menni az úttestre, mert a járdát nagy részen elfoglalják . A reggeli órák a legkritikusabbak , de napközben is nagy a zaj és a forgalom ez lakóövezet nem pedig építőanyag kereskedésre alkalmas utca.Szeretnénk ha a kereskedés eltávolítását szorgalmaznák mert nagyon zavarja a lakosságot.


Joób Márton: Nagyon sok új ház épül a környéken, ezért a tűzépnek van létjogosultsága. Sok beruházás lesz a következő időszakban. Valóban látom, hogy a járdán parkolnak az autók és kamionokkal is érkeznek ide, ezért ígérem, beszélek a tűzép vezetőjével, és megvizsgáljuk a lehetőségeket a lakosok nyugalma érdekében. Azt érdemes még tudni, hogy a vállalkozás egy magántulajdonú területen van.


10:13 - Kakuszi Kitti: Engem rettentően zavar, hogy újszegeden nem lehet elvinni a gyereket sehova: sehol egy játszótér. A Fő fasor elején lakunk, ahol volt egy nagyon pici játszótér a garázssorok mögött, (hinta, csúszda, forgó és egy homokozó), de azt is ellopták, mert a hinta és a forgó már lassan 1 éve eltűnt. Nyilván kellett a vasanyag. Azon kívül telel a környék patkányokkal. A ligetben a játszótér fogalma kimerül egy hintával, amit egy 3 éves tud is használni. Ez elég szomorú. Pedig hely lenne, hogy kialakítsanak egy teret, ahol a gyereket tudnak játszani, szaladgálni, jól érezhetik magukat. Illetve még annyi, hogy a kis utca, ahol lakunk, még nincs kiaszfaltozva, s 2015-öt írunk!!!! Illetve sötét, félelmetes.


Joób Márton: Hétgyermekes családapaként nekem is fontos, hogy a gyerekeket le tudjuk kötni a szabadidejükben. A Fő fasoron a víztoronynál tervezünk egy nagyobb játszóteret, hogy a kihasználatlan területet megtöltsük élettel. Egy komplex közösségi teret kívánunk kialakítani, ez Újszeged szíve lehetne. Szeretnénk kerítéssel körbevenni, hogy a szülők nyugodtak lehessenek. A tervezési fázisban vagyunk, a ciklus végéig szeretném megvalósítani.


10:06 - Császár Szabolcs:  A Szövetség utca 30-as övezet, elvileg 30-cal kellene mennie az autóknak de ami ennél is fontosabb, jobbkézszabály van érvényben az egész övezetben. Sajnos a gyakorlatban ezt nem igazán tudják az autósok, napi szinten folyamatosan balesetveszélyes helyzetek vannak. A fő probléma, hogy -főként a kutyasétáltatók- a töltés felől nagy gázzal elindulnak lefelé a Szövetség utcán, nem adják meg a jobbkézszabályból adódó elsőbbséget sem a Fürj utcánál, sem a Tiszavirág utcánál. Engem elsősorban a Tiszavirág utcai kereszteződés zavar, hisz azon a részen lakunk. Érdeklődöm, van-e lehetősége kihelyeztetni egyenrangú útkereszteződését jelző táblát illetve sárga rácsos felfestést felvinni az útburkolatra. Ha van egyszer ideje, a gyakorlatban is megmutatnám, mi a probléma.


Joób Márton: Egyeztettünk már a rendőrséggel többször is, mert valós probléma, hogy a kis utcákban gyorsan közlekednek az autósok. Nagyobb rendőri jelenlétet kértünk ezekben az utcákban, és sebességmérőket is szeretnénk kihelyeztetni. Nem cél a büntetés, de jó lenne, ha időnként állna ott autó. Ez egyébként a biztonságérzetet is növeli. A felfestések lehetőségét megvizsgáljuk, de a fekvőrendőr kihelyezésével óvatosan bánnék, mert zajterheléssel is jár. Sokan kérték, de legalább annyian ellenzik is.


10:00 - Joób Márton: Sok szeretettel köszöntöm a kedves Olvasókat, ezen a szép napos délelőtt!


Pénteken a Délmagyarországban


Az interjú szerkesztett  változatát a pénteki Délmagyarországban olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!