Szeged és környéke

2019.07.21. 00:23

Kamionhúzó verseny volt Sziksóstón - Látványos fotók

Többszáz kamion látványos és hangos szegedi felvonulásával tegnap délután elkezdődött a majdnem jubileumi XXIX. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó.

– Győzni jöttünk, próbáljuk megnyerni ezt is és a kötélhúzó versenyt is. Ebben a két versenyszám,ban vagyunk jók és a sörivásban – mondta a kunmadarasi Kovács Gábor a Várkonyi T. Trans nyolcfős csapatának egyik tagja miután épp arrébb húztak egy nyolc és fél tonnás kamiont a Szikin. A XXIX. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó pénteken a szokásos felvonulással kezdődött Szegeden, majd bulival, versenyekkel, koncertekkel és szórakozással folytatódott szombaton a Sziksóson folytatódik.

 

Csapatban az erő a XXIX. Nemzetközi Kamionos Country Találkozón. Minél gyorsabban kellett tizenöt métert húzni a nyolc és fél tonnás járművet a kamionhúzó versenyen a Sziksósi strandon. Fotó: Török János - GALÉRIA


A Sziksósi strandra folyamosan hömpölygött a tömeg a szombati kánikulában, a legtöbben a kamionhúzó versenyre voltak kíváncsiak. Tizenöt métert kellett húzni a 2019-es év kamionjának kikiáltott járművet minél gyorsabban. Gábor azt mondta, nem készültek, amúgy se lenne rá idejük, mert csak ilyenkor, ezen a rendezvényen találkoznak egész évben. A lényeg a jó csapatmunka. – Amúgy sem vagyunk kis emberek. Három éve mi nyerjük a versenyt – mondta. Néhány éve csak azért nem ők lettek a legjobbak, mert az eső elmosta a rendezvényt.


Szombaton a gyermekműsorok mellett volt terepügyességi verseny, fagyi nyaló verseny hölgyeknek, kamion-szépségverseny és szkander. Este a Blackriders, a Kerozin és Raksa Bernadett muzsikált.

 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!