Szeged és környéke

2007.12.02. 22:06

Két nap alatt hatot játszott Székhelyi József

Szeged - Székhelyi József színidirektor szombaton és vasárnap összesen hat szegedi előadásban játszott: a délutáni és az esti nagyszínházi Cirkuszhercegnő között átszaladt a kisszínházi Bolond Helgára is.

Munkatársunktól

[namelink name="Székhelyi József"] színidirektor szombaton és vasárnap összesen hat szegedi előadásban játszott: a délutáni és az esti nagyszínházi Cirkuszhercegnő között átszaladt a kisszínházi Bolond Helgára is. Amikor a decemberi műsort tervezték, még nem tudták, hogy a Darvasi-darabban is feladata adódik.

– Amikor az évad műsortervét összeraktuk, nem tudhattuk előre, hogy a Bolond Helgában is dolgom lesz. De az élet úgy hozta, hogy [namelink name="Jakab Tamás"] szerepét át kellett vennem. A Darvasi-dráma egyeztető darabja a Cirkuszhercegnőnek, így adódott, hogy szombaton és vasárnap is mindkét produkcióban érintett voltam. Ráadásul Kálmán Imre operettjéből mindkét napon délutáni és esti előadást is tartottunk. Az a szerencse, hogy a Cirkuszhercegnőben csak a harmadik felvonásban szerepelek, így délután eljátszottam Pelikánt, majd negyed hét után, amikor vége lett, átrohantam a kisszínházba, ahol felvettem Kauf jelmezét. Amikor vége lett a Bolond Helgának, átvedlettem Pelikánná, és épphogy visszaértem a nagyszínházba. Csak annyi időm maradt, hogy gyorsan felszerelkezzem a mikroporttal – mondta tegnap [namelink name="Székhelyi József"], akinek a nagy pörgésben koncentrálnia kellett, mikor kit is játszik éppen.

[namelink name="Székhelyi József"] Pelikán szerepében a nagyszínházi Cirkuszhercegnőben Pásztor Erzsivel. Fotó: Schmidt Andrea
– Nem újdonság ez számomra, a Madách Színházban is adódott a múltban olyan, hogy egy 28 napos februárban 36 előadásom volt, ami azt jelentette, hogy a nagy Madách és a kamara között cikáztam hétvégeken. Élvezetes szakmai kihívás ez egy színésznek, különösen akkor, ha olyan eltérő karaktereket kell megformálni, mint nekem most. Kauf egy kicsit korrupt középpolgár, Pelikán pedig egy aranyos, lúdtalpas, öreg pincér. Két különböző világ. Inkább élvezem, minthogy fárasztana. Jó érzés, hogy itt és ott is helyt kell állni – árulta el a direktor, aki tegnap a Cirkuszhercegnőben délután Pásztor Erzsit, este pedig Vajda Júliát kapta ölbe. Mindehhez kiadós vasárnapi ebéddel „alapozott": párja finom gulyáslevest főzött és vargabélest sütött.

Rádiózik, szinkronizál, próbál

A hétfő ugyan pihenőnap a színháziak számára, de [namelink name="Székhelyi József"] ma reggel négykor kel, mert nyolctól kilencig a Klubrádió élő adásának vendége Budapesten. Utána egy amerikai film szinkronizálására rohan, majd délután már újra Szegeden, az egyetemen akad dolga, este pedig Vizsolyi Lívia fagottművésszel próbálják közös József Attila-estjüket.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!