Szeged és környéke

2014.07.01. 21:09

Kezdődik a versenyfutás a polgármesteri székekért

Csongrád megye - Csongrádon Kőrösi Tibor függetlenként indul az őszi polgármester-választáson, ha nem támogatja a Fidesz. Legkésőbb csütörtökig felszáll a fehér füst, addig ugyanis lezárja a jelöltállításokat a Fidesz országos választmánya. A baloldali jelöltek személye is kérdéses.

Munkatársainktól

A végső szót a Fidesz országos választmánya – amelynek tagja [namelink name="Orbán Viktor"] és [namelink name="Kövér László"] is – mondja ki az ügyben. A jelöltállítások legkésőbb július 3-áig lezárulnak a Fidesznél. Információink szerint a Jobbik [namelink name="Tóth Péter"] városi elnököt indítja Szegeden. Az LMP-nek is lesz szegedi polgármesterjelöltje. [namelink name="Málovics György"] szóvivő pár napja azt mondta egy sajtótájékoztatón, belső és külső személy neve is felmerült, és utóbbi – akit még nem akartak felfedni – el is vállalná a jelöltséget.

Kőrösi Tibor a Fidesz színeiben indul vagy függetlenként?

Csongrádon Kőrösi Tibor a Fidesz színeiben indul vagy függetlenként?

Kis város, kisebb merítés

A kisebb megyei városokban csak az aktuális polgármesterek indulásáról tudunk, kihívóikról még nem értesültünk. Mórahalmon az 1994 óta polgármester fideszes [namelink name="Nógrádi Zoltán"] már tavaly decemberben bejelentette: indul. Kisteleken is az a [namelink name="Nagy Sándor"] indulhat fideszes színekben, aki 1998 óta áll a város élén. Mindszent jelenlegi polgármestere, [namelink name="Zsótér Károly"] is indul, őt 2010-ben független jelöltként választották meg. Csanádpalotán újra megméretteti magát a független [namelink name="Kovács Sándor"], aki 2006 óta vezeti a települést. Sándorfalván „még minden mozog", és csak csütörtökre derül ki, újra indul-e a fideszes Kakas Béla a polgármesteri székért.
Hódmezővásárhelyen azt az [namelink name="Almási Istvánt"] indíthatja a Fidesz polgármesterjelöltként, aki 2012-ben időközi választáson nyerte el a polgármesteri tisztet. Emlékezetes, azért tartottak időközi választást, mert [namelink name="Lázár János"] – aki tíz évig irányította a várost – Miniszterelnökséget vezető államtitkárként folytatta a munkáját, így le kellett mondania polgármesteri posztjáról. Azt még nem tudni, ki lesz Almási kihívója. Baloldali jelöltként indulhat [namelink name="Kis Andrea"], aki 2010-ben és 2012-ben is megmérette magát szocialista színekben a polgármester-választáson, és jelenleg önkormányzati képviselő a vásárhelyi közgyűlésben. Két éve [namelink name="Kovács Sándort"], négy éve [namelink name="Molnár Lászlónét"] indította a Jobbik Vásárhelyen. Úgy tudjuk, Kovács most biztosan nem indul.

[namelink name="Szirbik Imrét"] 1994-ben az MSZP színeiben választották Szentes polgármesterévé, majd a soron következő választásokon (1998, 2002, 2006, 2010) rendre megerősítették pozíciójában a szavazók. Úgy tudjuk, Szirbik ősszel újra elindul a polgármesteri tisztségért. Információnk szerint Fidesz-oldalról [namelink name="Bozó Zoltán"], a MetalCom Zrt. vezérigazgatója lehet Szirbik kihívója. A Jobbik [namelink name="Szabó Zoltán"] önkormányzati képviselőt, az LMP pedig [namelink name="Gurdon Lajos"] pszichológust indíthatja, aki áprilisban a párt országgyűlésiképviselő-jelöltje volt a szentesi körzetben.

Makón az 1994 óta a Maros-parti város élén álló [namelink name="Buzás Pétert"] indíthatja a baloldal. Több név is közszájon forgott Buzás fideszes kihívójáról. Szóba került [namelink name="Ember Alex"] jogász, [namelink name="Bakos Tamás"], a Fidesz helyi alelnöke és [namelink name="Mágori Józsefné"] volt fideszes országgyűlési képviselő is. Lázár János keddi bejelentése szerint a kormánypártok jelöltje: [namelink name="Farkas Éva"], jelenlegi tankerületi igazgató. A Jobbik [namelink name="Kiss Attilát"] indíthatja, aki áprilisban a párt országgyűlésiképviselő-jelöltje volt a szentesi körzetben. Úgy tudjuk, [namelink name="Márton Imre"] önkormányzati képviselő függetlenként, a Városszépítők Társaságának színében indulhat a polgármester-választáson.

[namelink name="Kőrösi Tibor"] 2010-ben Fidesz-színekben indult és nyert Csongrádon. A politikus már év elején bejelentette, vagy függetlenként, vagy a Fidesz és szövetségesei támogatásával, de mindenképpen indul az októberi önkormányzati választáson. Bal oldalról a korábbi csongrádi polgármester, [namelink name="Bedő Tamás"] lehet Kőrösi kihívója. Több jelöltről nem tudunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!