Szeged és környéke

2019.04.01. 13:02

Korszerűsítik a főcsatornát

A Modern Városok program keretében, a szegedi sportfejlesztések érdekében kormányzati támogatásból fejlesztik az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kezelésében lévő főcsatorna kapcsolódó szakaszát.

Munkatársunktól

A Szillér-Baktó-Fertői-főcsatorna jelenlegi állapotában a tervezett Etelka sori uszoda és kézilabdacsarnok vizeit biztonságosan nem tudja fogadni, ezért kell korszerűsíteni a csatorna torkolati szakaszát.


Az Irinyi János utcán a régi műtárgy helyén egy új ikeráteresz épül. A leendő sportuszodai bevezetéstől a főcsatorna Irinyi János utcáig tartó szakaszán mintegy 500 méter hosszban, előre gyártott elemek felhasználásával burkolt medret alakítanak ki. Ezzel növelik a csatorna vízszállító képességét, így a megnövekedett vízmennyiség elvezetése biztosított lesz.


Most előkészítik a területet, majd április elején megkezdik az építést. Emiatt le kell zárni, fel kell bontani az érintett útszakaszt. Ezért április 23-tól előreláthatólag egy hónapra lezárják a Felső Tisza-part irányából Tápéra vezető részt az

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!