Szeged és környéke

2019.09.10. 14:09

Közel 120 ezren látták Szegeden Máté Bence kiállítását

Sikeres volt Máté Bence szegedi szabadtéri kiállítása: egy hónap alatt 117 ezren látták. A tegnapi vihar szerencsére nem tett kárt az értékes tárlatban, melyet akkorra nagyjából összepakoltak: késő este elindultak vele a kamionok Győrbe.

Munkatársunktól

Tört-zúzott a Kárász utcán is a tegnap délutáni vihar, Máté Bence hatalmas értékű szabadtéri kiállítása azonban szerencsére nem sérült meg. A vasárnap bezárt tárlat különleges, belülről megvilágított képeinek installációit 160 kilométeres óránkénti szélre tervezték a statikusok, biztonsági üvegekkel és rozsdamentes anyagokkal, így épségben tudták tegnap este kamionokra tenni és elindítani Győr felé. A beépített számláló adatai szerint 117 ezren nézték meg egy hónap alatt a pusztaszeri természetfotós kiállítását, előadását pedig 1300-an hallgatták meg. Máté Bence úgy fogalmazott, nagyon örül, hogy otthonában ilyen nagy siker fogadta 20 évnyi munkájának összegzését. Mint mesélte, itt fordult elő először, hogy betelt a vendégkönyv, így az utolsó két napon újat kellett nyitni. Az eddigi állomások közül Szegeden vették a legtöbb képet, emléktárgyat és könyvet is. A legnépszerűbb fotó, melyből a legtöbbet nyomtatták, a kormorán volt, melynek szárnyáról csapódnak a vízcseppek az éjszaka fényében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!