Szeged és környéke

2019.07.21. 23:01

Közel ezer szurkoló fogadta vastapssal a kézilabdázókat a szezonnyitón - Fotók

Verőfényes napsütésben vastaps és dobszóló közepette érkezett meg a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata a szurkolókkal közös idénynyitó rendezvényére, az V. PICK-nikre.

Munkatársunktól

Beindul a munka. Hétfőn reggel 7.45-kor már az újszegedi sportcsarnokban van jelenése a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapat játékosainak és szakmai stábjának. Fizikai felmérők, orvosi rutinvizsgálatok szerepelnek a programban.


Vasárnap délután a klub először az újságírókat vendégelte meg egy sajtóebéden, ahol megismerkedhettek az új játékosokkal, Mikler Rolanddak, Luka Stepanciccsal és Bogdan Radivojeviccsel. Hiányzott ifj. Rosta Miklós, aki a junior-válogatottal a spanyolországi világbajnokságon vesz részt.


– Az előző idénynél magasabb elvárások vannak a csapatunk felé, így nagyon fontos szezon elé nézünk – árulta el még szűk körben a sajtó képviselőinek Juan Carlos Pastor vezetőedző.


– Az áprilisig mutatott szintünk a minimum. Bajnokságot és Magyar Kupát szeretnénk nyerni, illetve beteljesíteni a MOL-PICK Szeged-család álmát, eljutni a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe. Utóbbit rajtunk kívül még hét-nyolc együttes tervezi, így rendkívül nehéz dolgunk lesz – árulta el a tréner.


A világ egyik legjobb csapatától, a francia PSG-ből igazolt Luka Stepancic döntésében fontos szerepet játszott, hogy a szegedi gárda évről évre magasabb szintre jut el. Korábbi csapatában a szupersztárok kevésnek bizonyultak elmondása szerint, míg a MOL-PICK-ben látja azt a pluszt, ami adott a céljai és tovább fejlődésének eléréséhez.


– 2014-ben már sikerült megnyernem a BL-t a német Flensburg játékosaként, bízom benne, hogy ez ismét megadatik nekem, immár a MOL-PICK Szeged kézilabdázójaként – összegezte székfoglalóját a szerb válogatott jobbszélső, Bogdan Radivojevics.

 

Közel ezer szurkoló fogadta vastapssal a kézilabdázókat a szezonnyitón. Fotó: Török János - GALÉRIA


Óriási vastaps és dobszóló közepette érkezett meg vasárnap délután a MOL-PICK Szeged a Széchenyi térre, hogy a szurkolókkal közösen megnyissa a 2019-2020-as szezont. Hatalmas szeretet mutatott a népes, mintegy ezerfős kék tábor. A hangulatról a műsorvezető, a Sport1 TV kommentátora, Méhes Gábor gondoskodott, aki egyenként hívta fel a csapattagokat a színpadra. A fergeteges hangulatból kivette a részét többek között a PICK mókamestere, az izlandi Stefán Sigurmannsson, a nagy kedvenc Bodó Richárd vagy éppen a csapatkapitány Jonas Källman.


Rengeteg fotó készült, temérdek autogrammot kiosztottak a játékosok. A leghosszabb, kígyózó sor a MOL-PICK régi-új játékosánál, Mikler Rolandnál állt, aki ötéves veszprémi kitérő után tért vissza Szegedre.


– Elképesztően jó érzés ismét kék mezben lenni, nagyon vártam már ezt a napot, hogy elkezdjük a munkát. Izzasztó felkészülésünk kiváló alapja lehet a jó idényünknek. Motiváltan érkeztem ide. Egyeztek a céljaim a Pastor mester által felvázoltakkal, vagyis magyar bajnok és kupagyőztes szeretnék lenni, illetve a hőn áhított BL négyes döntőbe eljutni – beszélt céljairól a Veszprémből visszatért Mikler, aki ezzel óriási tapsot kapott az óriási szurkolótábortól.


A színes programokkal tarkított délutánon divatbemutatón hullt le a lepel az előttünk álló idényben használatos PICK-mezekről, valamint értékes nyereményekért is játszhatott a szurkolótábor, majd az V. PICK-niket a Blahalouisiana élőkoncertje zárta.

Hajrá Szeged!


Óriási szeretettel fogadták a játékosokat és szakmai stábot a szurkolók, akik bíztatták övéiket, biztosították támogatásukról. Hasonlóan tett a csapat egyik nagy szurkolójának számító Nemesi Pál, aki a PICK Kézilabda Zrt. Támogatói klubjának az elnöke és a csapatot támogató Ferroép Zrt. tulajdonososa.


– Óriási örömmel járok a meccsekre, hiszen egy kiélezett, győztes mérkőzés után csodálatos érzés, amikor a sportcsarnok hangulata felrobban. Bízom benne, hogy tavasszal megélhetünk olyan élményeket, mint a 2014-es EHF-kupa-győzelem Berlinben, amelyen ott voltam, akárcsak 2019-ben Debrecenben, amikor megnyertük a Magyar Kupát, vagy éppen a bajnoki aranyérem ünneplése. Ehhez a küzdelemhez kívánok erőt és kitartást a csapatnak, hogy amikor legközelebb találkozunk a Széchenyi téren, akkor annak örülhessünk, hogy sokkal több trófeánk van a vitrinben. Hajrá PICK Szeged – bíztatta a csapatot Nemesi Pál.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!