Szeged és környéke

2019.05.25. 15:06

Közel ezren húztak futócipőt az újszülöttek életéért

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány már 26 éve menti a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében veszélyben lévő gyerekeket, az eddig megmentettek száma már a 24 ezer 700-at is elérte, a munkához azonban támogatásokra van szükség, hisz az állami forrás a kiadások 65 százalékát fedezi. Ezt szolgálja a mostani futóverseny is - hangsúlyozta Pintér Sándor, az alapítvány elnöke szombaton az Erzsébet-Ligetben.

K.A.R.

Idén hetedik alkalommal rendezték meg május 25-én a Fuss az életekért! jótékonysági félmaratont és családi futónapot, melyre közel ezren regisztráltak. Így tett Jankovics Eszter és kisfia, Éles Vilmos Patrik is, hiszen elmondásuk szerint az egészséges életmód elkötelezett hívei, ezért gyakran járnak futni és vesznek részt a közös megmozdulásokon, ezúttal az 1,4 kilométeres gyerektávot teljesítették együtt a ligetben. Lehetett még 10,5 és 21 kilométert is futni a Rotary tanösvény – Holt-Maros útvonalon. A jótékonysági futásból befolyt adományokat az alapítvány a koraszülöttek, újszülöttek lélegeztetéséhez szükséges egyszerhasználatos eszközök megvásárlására fordítja.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!