Szeged és környéke

2007.10.19. 23:47

Közlekedési káosz Szegeden

Szeged - Felbolydult méhkasra emlékeztetett tegnap a Kossuth Lajos sugárút Szegedre bevezető szakasza. Rengeteg autó és kamion torlódott fel a Dorozsmai út és a Fonógyári út csomópontjának útburkolat-javítása miatt az 5-ös főúton. A Bajai úton is csupán lépésben lehetett araszolni.

Horváth Levente

Szinte teljesen megbénult a forgalom pénteken Szegeden, mert az 5-ös számú főút átmenő szakaszán javítják az útburkolatot. A Cora csomópont felől az Izabella híd irányába halad tovább a munka.
A reggeli esőzés miatt az aszfaltozást nem tudták elkezdeni a munkások, ezért a marást folytatták tovább a Budapesti és a Dorozsmai út kereszteződésétől a Fonógyári út csomópontját érintve az Izabella híd irányába. A szakaszon már tegnap délelőtt is óriási volt a dugó, délutánra a helyzet csak rosszabbodott. Hiába kapcsolták ki az érintett csomópontokban a jelzőlámpákat, a járművek nem fogytak.

– Az aszfaltozást a Cora csomópontnál kezdjük el, mihelyst az időjárás engedi, reményeink szerint szombaton. A korábban betonozott szakaszt várhatóan szerdán nyitjuk meg a forgalomnak – tájékoztatott a következő napok munkaütemezéséről a Hódút fő-építésvezetője, [namelink name="Nagy Gábor"]. A tíz centiméteres felmart felületeket két rétegben aszfaltozzák majd vissza. A munkások ma még dolgoznak, az ünnepek miatt azonban vasárnaptól keddig leállnak.

A sávlezárás jelenleg a Corától az Izabella híd lábáig ér. Ahol nincs marás, ott nincsenek kitéve a terelő táblák, ezeken a szakaszokon most még irányonként két sávon haladhat a kocsisor. Marás után azonban az aszfaltozásig mindenütt kikerülnek majd a táblák, így kétszer egy sávosra szűkül a Dorozsmai út ezen szakasza. – Egyelőre nem megyünk tovább a városba: szombat reggeltől az Izabella hídtól visszafelé, a Cora csomópontig fogunk marni. Ez legalább egyhetes munka – mondta el a főépítés-vezető. – A belső sávokban csak foltokban lesz aszfaltozás. Ott, ahol az aknákat szintbe kell igazítani, illetve a legrosszabb állapotú szakaszokon – tette hozzá a szakember.

Pénteken nemcsak a Dorozsmai és a Budapesti úton alakult ki hatalmas dugó, hanem az M5-ösön kihelyezett forgalomelterelő táblák miatt a Bajai úton is, ugyanis az autópályát a domaszéki leágazásnál elhagyó kamionok erre érkeztek a városba. A Kálvária sugárút és a Vásárhelyi Pál utca kereszteződésétől egészen a vadaspark melletti vasúti átjáróig torlódott fel a Szegedre tartó kocsisor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!