Szeged és környéke

2019.06.15. 16:59

KRESZ tanfolyam volt a ballagó nyolcadikosok ajándéka

Kismotor KRESZ-tanfolyammal és az első vizsga finanszírozásával ajándékozta meg a kübekházi önkormányzat a falu ballagó nyolcadikosait. A cél az volt, hogy településükről úgy kerüljenek ki, hogy ismerjék a közlekedés szabályait, még ha nem is motorral közlekednek majd.

T.K.

Különleges ballagási ajándékot kaptak a kübekházi nyolcadikos diákok. Az önkormányzat mindannyiuknak felajánlotta, hogy vegyenek részt egy kismotor KRESZ-tanfolyamon. A költségeket a falu állta, még az első vizsga díját is megfinanszírozták.


– Húsz gyerek kapta meg díszes oklevélen az ajándékot még április közepén, közülük tízen éltek a lehetőséggel – mondta el Molnár Róbert polgármester.


– Azért előlegeztük ezt meg, hogy ballagásra már kezükbe is vehessék a vizsgabizonyítványt. A tanfolyamot májusban tartották a Mézeskalács Házban. 


– Alapvetően nem az volt a célunk, hogy a fiatalok kismotorra jogosítványt szerezzenek, bár természetesen

ezt is megtehetik. Azt viszont fontosnak éreztük, hogy kikerülve szűk falusi környezetükből tájékozottak legyenek

a közlekedés szabályaival kapcsolatban. Naponta járnak majd át másik településre középiskolába, egy városban

pedig keményebb viszonyok vannak e tekintetben, mint nálunk. A tudás és a tájékozottság pedig nagyon fontos a

mai világban – fogalmazott a polgármester. Molnár Róbert hozzátette: biztos benne, hogy sokan nem is mentek volna el KRESZ-tanfolyamra, ha az önkormányzat nem kínálja fel ezt a lehetőséget, de aki esetleg tervezte,

annak is vettek le terhet a válláról, hiszen fejenként nagyjából 10 ezer forintba került ez a program. Ketten egyébként tegnap már úgy ballaghattak el, hogy zsebükben is volt a sikeres vizsgát igazoló dokumentum.

Egyikük, Szabó Tamás már tervezi is, hogyan robog majd kismotorjával.


– Természetesen folytatom a tanfolyamot a ballagás után, szeretnék jogosítványt szerezni. Már szóba került az is, hogy kapok egy kismotort, így a gyakorlatban is tudom majd hasznosítani a tanultakat – mondta a 14 éves fiatalember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!