Szeged és környéke

2019.06.11. 16:58

Lemerészkedtek az első strandolók a Laposra, százezer szúnyog köszöntötte őket - fotók

Mélyzöld folyosó vezet ki a homokos partra, lábszárközépig érő vízzel, szúnyogfellegekkel. Csodaszép.

Farkas Judit

Ma reggeli és múlt heti galériánkban is megmutattuk, hogyan pancsolnak a szegediek jobb híján a Huszár Mátyás rakparton, a bokáig érő vízben. Voltak, akik a rondelláról ugrottak fejest, egyesek "vízibicikliztek" - minden olyan részt víz borít még a kánikulában, ahol máskor napozni, esetleg fürdeni szoktak az emberek. A Lapos népe azonban nem adja fel, ha már lóg ki homokpad és be lehet gyalogolni oda, kifekszenek a napozók. Volt, aki meg is mártózott hétfő kora este, a mikor lent jártunk - bár mi nem voltunk annyira vállalkozó szelleműek, csak a víz borította betonútig jutottunk. Ott ugyanis szúnyogfelhő vett minket körbe, és elmenekültünk.

Már lemerészkedtek az első strandolók a Laposra - GALÉRIA. Fotó: Farkas Judit


Szerencsére a héten már a Tisza árterében is lesz légi szúnyogirtás a katasztrófavédelem heti terve szerint. Az ártér jó részét még legalább bokáig érő víz lepi, nem holnap tűnnek el a visszamaradó pocsolyák, így a szúnyogokkal sem lesz könnyű a küzdelem.

 

Tudta?

Ahogy jegyzetünkben is elolvashatják, a nőstény szúnyognak életében egy alkalommal legalább muszáj madarak vagy emlősök vérét szívni ahhoz, hogy életképes petéket rakjon le. Ennek lettünk mi is az áldozatai tegnap a ligetben és a Laposon. Az eseményt, amit érkezésünk jelentett, körülbelül 100 ezer szúnyog lájkolta, és majdnem annyi részt is vett rajta. A ligetben is csak a napos részeken nem támadtak, ha az emberre vetült pár levélnyi árnyék, biztos, hogy megcsípte egy szúnyog is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!