Szeged és környéke

2009.04.29. 22:35

Levesprojekt Székhelyinél

Szeged - A tiszaparti városban forgatta Vacsoracsata című műsorát az RTL Klub stábja. Nem írhatjuk meg, hogy mit főzött Székhelyi József, azt azonban kifigyeltük, hogy Pick szalámi, kolbász és pirospaprika is került a bevásárlókosarába. A vendégek érkezésénél már nem lehettünk jelen, így nem tudhatjuk, mennyire ízlett a hírességeknek a Szegeden élő színész főztje. A nézők ősszel láthatják a tévében ezt a Vacsoracsatát.

Bobkó Anna

Hatfős tévéstáb szállta meg kedden délután Újszegeden a Fő fasori ABC-t. Nem reklámfilmet forgattak: Székhelyi József színművész nagybevásárlását rögzítették. A Szegedi Nemzeti Színház korábbi igazgatója ugyanis az RTL Klub Vacsoracsata című műsorában látja majd vendégül az énekes Oláh Ibolyát és Royt, a műsorvezető Barabás Évát, valamint a Cosmopolitan exfőszerkesztőjét, Szabó Patríciát.

– A forgatás előkészítése már néhány héttel ezelőtt elkezdődött – árulta el Kizner Mónika, a műsor felelős szerkesztője, aki instrukciókkal látta el a szegedi művészt. Székhelyi József robogóval gurult be az üzlet elé, ahol törzsvendégként köszöntötték.

– Hú de jó, benne leszek a tévében – örvendezett egy fiatal lány a forgatást látva. Szeptemberig azonban várnia kell, hogy felfedezhesse magát a televízió képernyőjén. A nyári szünet miatt ugyanis előredolgozott a stáb, a szegedi színművésszel készített műsor csak ősszel kerül adásba. Ezért egyelőre titok, mit főzött vendégeinek. Annyit azonban elárult: „jól bejáratott" menüvel készült, amit családtagjain már többször is letesztelt. Kifigyeltük, mi kerül a bevásárlókosarába: Pick szalámit, kolbászt és pirospaprikát is láttunk – tehát szegedies ízekkel örvendeztette meg vendégeit.

Székhelyi József törzshelyén vásárolt: a hozzávalók mellett italt is választott. Fotók: Miskolczi Róbert (galéria)


Kulisszatitkokat is megfigyelhettünk: például hogy egy jelenetet – ugyanúgy, mint a játékfilmekben – többször is felvesznek, amíg minden tökéletesen nem megy. Ezért a polcról levett áruk néhányszor visszavándoroltak a kosárból eredeti helyükre. Varga Ritától, a műsor főszerkesztőjétől pedig azt is megtudtuk, hogy a celebek nem saját kasszából állják a vacsora költségeit: az RTL Klub öt fő részére készít költségvetést, s mindenki ebből a meghatározott keretből költhet.

Stúdióvá változott délutánra a volt színházigazgató újszegedi családi háza. A stáb leszerelte a csillárokat, széttolta a bútorokat. A művész úr először a főfogást készítette el, ezután következett a levesprojekt, végül a desszert. A háromfogásos menüvel estére végzett.

A volt színházigazgató robogóval indult bevásárolni.

A volt színházigazgató robogóval indult bevásárolni.
A vendégek érkezésénél már nem lehettünk jelen. Így nem tudhatjuk, hogyan alakult az este, s mennyire ízlett Székhelyi József főztje a Budapestről érkezett vendégeknek.

Egy napig forog a kamera

A Vacsoracsata egyetlen adásának elkészítése többnapos művelet. Amit mi a televízióban egy félórás készülődésnek, majd újabb 30 perces vendégeskedésnek látunk, azt valójában egész nap forgatják. Majd következnek az utómunkálatok, amelyek esetenként tíz napig is tarthatnak. A részeket általában egy hónappal hamarabb felveszik, így mire adásba kerülnek a celebek, már régen túl vannak a vacsoracsatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!