Szeged és környéke

2013.06.26. 11:11

Megérte megcsinálni: itt az első autós, aki tesz a Hiúz utcai kordonra

Szeged – Ma reggelre két hatalmas fatartó ládával és egy beton virágtartóval zárták le a Vadaspark lakópark sokat vitatott Hiúz utcáját. Nem tartott sokáig, amíg az első autós "kerülőutat" talált.

Horváth Attila

Telefonon beszéltünk a Real Hungary Nyrt. képviselőjével Csikós Ferenccel, aki elmondta, megkapták [namelink name="Nógrádi Tibor"] levelét, de nem értik, hogy miért írta. – Az érintett helyrajzi számok alatti területek tulajdonosa ugyanis nem a Real Hungary, hanem Szeged Megye Jogú Városa, ezért nekünk nem tartozik elszámolással a képviselő.

A városüzemeltetési iroda munkatársa, [namelink name="Kósa János"] azonban azt mondta, a lakópark nem a város tulajdona, így az utak sem azok. – Az út nem közút, az építtető nem kérte meg a forgalomba helyezését, ezt egyébként az illetékes hatóság, jelen esetben a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Hatósága engedélyezi. Így gyakorlatilag építési területnek tekinthető, azaz ez az útszakasz  magántulajdonban van.

Korábban írtuk:

Közben egy suzukis férfi körülbelül 40-nel, telefonnal a kezében hajtott keresztül a játszótéren, elkerülve a ládákat. Lefotóztuk, mire a sofőr kipattant az autójából, és azzal fenyegetőzött, hogy beperel bennünket, ha megjelenik róla a fénykép. A játszótéren 20 méterrel odébb egy másfél éves kislány játszott a homokozóban szüleivel, többen a padokon ültek.

Nógrádi Tibor lezárta a Hiúz utcát. Fotó: delmagyar.hu (galéria)


A környezetgazdálkodási kft. által kihelyezett ládákba időközben lelkes lakók virágokat és tujákat ültettek. Az új tábla, amit Nógrádi Tibor említett pedig egy zsákutca jelzés a Teve utca felől. 

Nógrádi Tibor lezárta a Hiúz utcát. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– Végre egy normális intézkedés – mondta egy férfi ma reggel a Hiúz utcában, a Vadaspark lakóparkban. Hozzátette, végre a Tesco felé rövidítő autósok nem tudnak erre átvágni. A lapunk által többször megírt problémát [namelink name="Nógrádi Tibor"] önkormányzati képviselő két hatalmas fából készült növénytartó ládával és egy kisebb, beton virágosládával oldotta meg úgy, hogy az út közepére helyeztette.

Nógrádi Tibor lezárta a Hiúz utcát. Fotó: Gyúrós István (galéria)


A házak ajtajára közleményt helyeztek ki a nevében.

„A héten a döntő többség kérésére megfelelően lezárjuk a bevásárló központ felé vezető utat" – áll a papíron. Ugyanakkor azt is megírta képviselő, hogy a korlátozás átmeneti. Azt is rögzíti a közlemény, hogy 1-2 héten belül tiltó táblákat is kihelyeznek a lakópark bejáratánál.

Az önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, tegnap este levelet írt a terület tulajdonosának, a Real Hungary Nyrt.-nek, amelyben közölte, hogy lezárják az utat. - Ha kifogásuk van, szóljanak - közölte Nógrádi Tibor. Hozzátette, a láda helyéről a lakosok döntöttek, a Hiúz utca ezen szakaszát találták a legalkalmasabbnak. - A behajtó autósok lesznek szívesek figyelembe venni a közlekedési szabályokat, ugyanis ma reggel a bevásárló központ felől az utca elején korlátozó táblákat helyeztünk ki - hangsúlyozta. A tulajdonost egyelőre nem sikerült elérnünk telefonon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!