Szeged és környéke

2012.12.02. 19:50

Meggyújtották az első gyertyát

A szegedi Dóm téri adventen és - most először - Vásárhelyen is állítottak adventi koszorút. Vasárnap meggyújtották rajtuk az első gyertyát.

Munkatársainktól

A szegedi Dóm téri adventen [namelink name="Kiss-Rigó László"] megyés püspök és [namelink name="Botka László"] polgármester közösen gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját. Botka László ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott, „ember és ember között nem a származás, a világnézet vagy a pártállás tesz különbséget, hanem a tisztesség, a tudás és az emberség ". Kiss-Rigó László úgy vélte, örvendetes, hogy a karácsonyra készülődés újra nemcsak a vásárlásról, hanem egyfajta várakozásról is szól. – Felfokozott bennünk a vágy, hogy a létbizonytalanság, politikai, sokszor felesleges csatározások, sárdobálás után nyugalom legyen. Szeretet és békesség járja át a szívünket – fogalmazott a püspök.

Ég az első adventi gyertya a Dóm téren. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)


Most először Hódmezővásárhelyen is állítanak adventi koszorút és gyújtanak rajta gyertyát. Vasárnap este a sétálóutca elején több száz ember jelenlétében [namelink name="Almási István"] polgármester mondott beszédet az advent igazi üzenetéről, [namelink name="Németh László"] katolikus plébános és [namelink name="Bán Csaba"] református lelkész szólt az „úrjövet" liturgiájáról, azt is megemlítve, többek között azért is gyújtunk ilyenkor gyertyát, mert a természet ezekben a hetekben éli legsötétebb, a fénytől leginkább megfosztott időszakát.

A Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjainak műsora után az X-Faktorból ismert énekes, [namelink name="Takács Nikolas"] meggyújtotta az első adventi gyertyát. Az új sétálóutcára átköltöztetett karácsonyi vásár is vasárnap nyílt meg Hódmezővásárhelyen.

Címkék#advent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!