Szeged és környéke

2013.07.31. 22:09

Megyei útügyi biztos lett Bohács Zsolt

Csongrád megye - A hatékonyabb, gyorsabb és a lakossági igényeket szem előtt tartó útfelújítások érdekében a nemzeti fejlesztési miniszter minden megyében útügyi biztost nevezett ki a rekonstrukciós munkák koordinálására.

Munkatársunktól

[namelink name="Völner Pál"] infrastruktúráért felelős államtitkár a tervek szerint augusztus első felében egyeztet velük a közös feladatokról. A koordinátorok megbízása december 14-éig szól, munkájukat díjazás nélkül végzik. A Csongrád megyei útügyi biztos [namelink name="Bohács Zsolt"] fideszes országgyűlési képviselő, a szegedi közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciójának vezetője lett. A tárca közleménye szerint a 2002–2010 közötti időszakban szinte kizárólag az erőltetett ütemű autópálya-építések kaptak szerepet, amelyeket több esetben az állam számára rendkívül előnytelen PPP-konstrukcióban valósítottak meg. Emiatt a közúthálózat egyéb szakaszainak szükséges karbantartása elmaradt, a felújítások hiánya súlyos állapotromlást okozott. A 2014–2020-as uniós költségvetési időszak stratégiai tervezése részeként egy új útfelújítási program megalapozása is folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!