Szeged és környéke

2013.07.21. 20:17

Méteres muskátli a panelban

Szeged - Méteres muskátli és másfél méteres ananászfa is nőtt egy szegedi férfi otthonában.

Timár Kriszta

Az egyszobás panel igazi növénybirodalom: az erkélyen és a szobában is láthatóan nagyon jól érzik magukat.

– Valamivel több mint 10 éve vannak virágaim. Előtte nem értem rá ilyesmivel foglalkozni – mesélte [namelink name="Császár Vince"], aki egyedül gondozza növényeit. Férfi létére nagy odafigyeléssel ápolja mindegyiket, bár van, aminek a nevét sem tudja. – Ez például azért tetszik, mert olyan a levele, mint ahogyan a régi Fa szappan nézett ki – mutatott egy futónövényre. A petúniákat is színük alapján választotta, amelyek már az egész erkélykorlátot belepik.

Méteres muskátli a panelban. Fotó: Frank Yvette

Méteres muskátli a panelban.
Fotó: Frank Yvette

– Soha nem olvasgattam utána, melyiknek mire van szüksége. Földből is ugyanazt kapja mindegyik. Azt hiszem, a titok a nagy szeretet – fogalmazott a férfi. Persze lakásának is jó adottsága van: csupán 11 óráig süti a nap. Munkahelyén pedig lelkesen gyűjti az esővizet – azt kapják növényei hetente egyszer. – Ezenkívül reggel is megspriccelem őket, meg este. Erre való a reklámszünet a tévében – mosolygott.

Legbüszkébb természetesen az ananászfájára, amelyet egy gyümölcs levágott tetejéből növesztett 5 év alatt – ma már magasabb nála. Termést nem hoz, de szerinte arra nincs is szükség egy ilyen pici lakásban. Így is alig győzi kötözni, hogy ne terebélyesedjen el. Abban bízik, ennél nagyobb már nem lesz. Van egy újabb fája is, amit elkezdett növeszteni. Valószínűleg azonban új növény már nem kerül a lakásba – akkor már ő nem férne el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!