Szeged és környéke

2009.12.01. 17:38

Mikuláskor Botka háza előtt védik a demokráciát

Szeged - Gyertyaláng és buldózer címmel vasárnap békés demonstrációt szervez a Szegedi Civil Fórum a Mars téri pavilonok miatt.

Munkatársunktól

A Szegedi Civil Fórum megbízottja, Nógrádi Tibor tegnap délután a vasárnap elhordott Mars téri bódék miatt emelt szót az U pavilonnál – ahol jelenleg az áthelyezett lomok hevernek. Szerinte az önkormányzat alkotmányellenesen járt el. Nógrádin kívül a pavilonok tulajdonosai jelentek meg, valamint Szilágyi Árpád városvédő polgár.

Nógrádi Tibor azt mondta, a város és a kereskedők jogvitájában nem kíván állást foglalni; azért tiltakozik, mert a magántulajdon kárt szenvedett, amikor a bezárt pavilonokat és a benne lévő árut átpakolták a tér másik felébe. „Sérült a demokrácia és a jogbiztonság, a magántulajdonhoz való jog", ezért advent második vasárnapján 18 órai kezdettel Gyertyaláng és buldózer címen békés demonstrációt szervez a polgármester házánál „a szegedi demokrácia védelmében".

Botka László a következőképpen reagált a házánál tervezett demonstráció hírére: „Szeretném biztosítani a szegedieket, hogy ha a jövőben is bárki több 10 millió forintot követel mindenféle jogalap nélkül a szegediek adójából – mint ahogyan tette ezt a 13 Mars téri bódétulajdonos, akik azzal fenyegetőznek, hogy a családi otthonom elé jönnek üvöltözni, és elrontják három kislányom Mikulás-ünnepét –, akkor sem fogunk fizetni."

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!