Szeged és környéke

2014.04.13. 21:46

Minden szegedi produkció nyert

Szeged - A szegedi piarista gimnázium Népzenei Kamaraműhelye négy produkcióval vett részt a gödöllői Országos Népzenei Versenyen.

Munkatársunktól

A több mint 100 döntős között mindegyikük az élen végzett, és ezért felkészítő tanáruk, [namelink name="Fábri Géza"] kobozművész is különdíjat vehetett át. Szólóének kategóriában a korcsoportjában Bacsa Flóra 2. díjas lett, a szólóhangszeresek között [namelink name="Szekeres Anna"] kobzos 1. helyen, [namelink name="Bozóki Zoltán"] szintén kobozzal 2. díjat kapott. A népi zenekaroknál a [namelink name="Kuklis Zoltán"] (hegedű), [namelink name="Jernei Bálint"] (hegedű), [namelink name="Dankó András"] (brácsa), [namelink name="Ciceri Adrián"] (bőgő) alkotta együttes 2. helyet szerzett. Eddig ezen a megmérettetésen ilyen szegedi siker nem született. Felkészítő tanárok voltak még: [namelink name="Fábri-Ivánovics Tünde"] és [namelink name="Lipták Dániel"].

A piarista diákok eddig a legnagyobb sikerüket érték el az Országos Népzenei Versenyen. Fotó: Karnok Csaba

A piarista diákok eddig a legnagyobb sikerüket érték el az Országos Népzenei Versenyen. Fotó: Karnok Csaba
– A bandával szilágysági és egy szászcsávási összeállítást játszottunk; nehéz volt, mert szorított az időkeret, és össze kellett kötni a kétféle tájegység zenéit, és formát is kell időzíteni – mondta Kuklis Zoltán. A verseny két napja jó időtöltés is, jó zenészismerőseikkel találkozhatnak, új barátságok szövődnek. Anna a gálán is szerepelt, a nyertesek között. Flórának ez volt az első nagy versenye, ő az időkeretet nevezte legnagyobb kihívásnak. Fábri Géza úgy látja, egy ilyen seregszemle a tanárok munkáját, a gyerekek lelkesedését és a kettő összhangját értékeli. Ezenkívül arról is visszajelzést ad, milyen a légkör, a táncházas hangulat az iskolában, hogyan alakul a viszony a zenéhez, miként fejlődnek ilyen nagyszerű gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!