Szeged és környéke

2011.09.13. 22:51

Nem válaszolt a kérdésekre Pap Róbert piacigazgató

Szeged - Állítólag azért nem válaszolt a megadott határidőig, hétfő délig Botka László kérdéseire a 40 millió forintos kölcsön ügyében a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. igazgatója, Pap Róbert, mert elkeveredett munkahelyén a polgármester faxa, s amikor előkerült, már lejárt az ügyvezető munkaideje. Pap azóta szabadságon van, de nagyon elfoglalt.

Szabó C. Szilárd

Lapunkban már többször foglalkoztunk azzal, hogy a többségében városi tulajdonú Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. 40 millió forintos kölcsönt adott a Szegedi Ifjúsági Napokat szervező, száz százalékban önkormányzati tulajdonú Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-nek. Már az első cikk megjelenése előtt, szeptember 6-án megkerestük az ügyben a nagybani piac áprilisban kinevezett, a közgyűlési előterjesztés szerint agrármérnök végzettségű ügyvezető igazgatóját, Pap Róbertet, aki kérte, e-mailben tegyük fel kérdéseinket. Ezt akkor megtettük, de azokra a mai napig nem kaptunk választ.

Lapunk információja szerint [namelink name="Botka László"] is megkereste írásban kérdéseivel Pap Róbertet. Úgy tudjuk, Szeged polgármestere többek között az iránt érdeklődött, hogy ki kezdeményezte a kölcsönügyletet, kivel tárgyalt erről, ki adott utasítást annak végrehajtására, milyen biztosítékot nyújtott a Szegedi Ifjúsági Ház, hogyan illeszkedik a kölcsönügylet a nagybani piac profiljába, illetve tervez-e az ügyvezető igazgató hasonló ügyleteket a jövőben. Információink szerint a szerződést és a válaszokat hétfő délig kellett volna elküldenie Pap Róbertnek a szegedi polgármesteri hivatalba. Úgy tudjuk, hogy ez azóta sem történt meg. Állítólag Botka László szeptember 8-án küldött telefaxa elkeveredett a nagybani piacon, s amikor előkerült, már lejárt az ügyvezető munkaideje, ezért nem tudott határidőre válaszolni a polgármesternek.

A dorozsmai nagybani piac igazgatói titkárságán arról tájékoztatták lapunkat, hogy az ügyvezetőt leghamarabb csak jövő héten lehet elérni, mert szabadságát tölti. Úgy tudták az igazgatóságon, hogy az ügyvezető már szeptember 8-a óta szabadságon van. Pap Róbertet tegnap utolértük mobiltelefonon, de azt mondta, hogy most nagyon elfoglalt, küldjük át kérdéseinket e-mailben. Kérdésünkre, mikor reagál, azt válaszolta, igyekezni fog.

– Nem tudtunk a 40 millió forintos kölcsönről – mondta lapunk érdeklődésére [namelink name="Mihállfy Béla"], Kiskundorozsma fideszes önkormányzati képviselője, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. felügyelőbizottságának elnöke, hozzátéve: nekik csak utólagos ellenőrzési jogkörük van. – Az ügy kirobbanása óta utánanéztem a dolgoknak, s azt elmondhatom, hogy az ügyvezető igazgatónak joga és lehetősége is volt arra, hogy saját hatáskörben megtegye ezt az ügyletet. Biztos vagyok abban, hogy a szeptember 30-i szegedi városi közgyűlésen téma lesz a 40 millió forintos ügy, ezért szeptember 28-ára összehívtam a felügyelőbizottságot, ahol megvizsgáljuk a kölcsönügyletet – hangsúlyozta Mihállfy Béla, aki mellett [namelink name="Csorba Ágnes"] és [namelink name="ifj. Farkas László"] tagja még a felügyelőbizottságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!