Szeged és környéke

2015.05.22. 15:41

Nyilvános szoptatással demonstráltak

Több mint száz anyuka szoptatott egyszerre pénteken a főváros egyik gyorséttermében, így tiltakozva az ellen, hogy előző nap egy biztonsági őr elküldött egy szoptató nőt onnan. Szegeden ugyanebben az időben szintén demonstráltak.

Delmagyar.hu

Egy biztonsági őr elküldött egy szoptató nőt a Nyugati téri McDonald'sból. A hír futótűzként terjedt, és pénteken flashmobot szerveztek ugyanoda kismamák, hogy megmutassák: joguk van bárhol szoptatni. Több mint százan vettek részt az eseményen, majd pár perccel később hazamentek.

Szegeden is szerveztek ezzel egy időben hasonló demonstrációt – igaz, csak három szoptatós anyuka és két támogató anyuka vett rajta részt. Ők a szegedi gyorsétterem teraszán etették meg gyermekeiket, a sétálóutca forgalmától sem zavartatva.

 

Szegeden is nyilvános szoptatással demonstráltak a kismamák. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– Szerettük volna, ha az üzenet Szegedre is eljut: a szoptatás természetes dolog, nincs mit szégyellni rajta – mondta Nagy Diána. Szerinte a kisbabáknak is ugyanolyan joguk van akkor enni, amikor szeretnének, mint a felnőtteknek, ráadásul nekik még megmagyarázni sem lehet, hogy várniuk kell. Éppen ezért fontos, hogy ne kelljen kellemetlenül érezniük magukat, ha leülnek valahol szoptatni. Őt egyébként egyszer már megszólták szoptatás miatt: egy parkolóban etette meg kislányát. – Egy férfi rám szólt, hogy nem kéne-e arrébb menni – mesélte.


– Lehet ezt diszkréten. Ha valaki így teszi, kevesebbet látnak belőle, mintha felvenne egy kivágott felsőt vagy egy bikinit – érvelt Nyári Erika is a nyilvános szoptatás mellett. Gila-Tokaji Rita pedig úgy fogalmazott: az akciónak is az az üzenete, hogy ideje lenne mindezt a társadalomnak is elfogadnia. – Mindenki anyatejjel kezdi az életét. Ennél semmi sincs természetesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!