Szeged és környéke

2008.03.20. 15:09

Önkéntesek báránybőrben

Szeged - Az élve szállított vágóállatok szenvedésére hívta fel a figyelmet csütörtökön a szegedi Széchenyi téren a Fauna Egyesület. Báránybőrbe bújtak.

Delmagyar.hu

Több mint egy tucatnyi, fehér kezeslábasba öltözött és műanyag báránymaszkot viselő önkéntes zsúfolódott egy szűk kisteherautóba csütörtökön a szegedi Széchenyi téren. Az akcióval arra akarták felhívni a figyelmet, hogy milyen kegyetlen módon szállítják a vágóállatokat.

Magyarországról és Romániából évente 1,7 millió élő bárányt utaztatnak dél-olaszországi vágóhidakra, a két-háromnapos utat legtöbbjük a húsvét előtti hetekben teszi meg – mondta Pencz Levente, a Fauna Egyesület programigazgatója. Szerinte a megoldás az lenne, ha levágott állatok húsát fagyasztva szállítanák, rövidtávon azonban az állatvédelmi ellenőrzések szigorítására lenne szükség.

Az akció célját nem mindenki értette meg, egy idősebb úr húsvéti ajándékként meg akarta venni az egyik állatvédő báránymaszkját. Nem kapta meg.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!