Szeged és környéke

2013.03.04. 19:26

Őrzik az Etiópiában terrortámadás áldozatává vált szegedi tanárok emlékét

Szeged - A Fábián Tamás Ért-Ék Alapítványt tavaly júniusban jegyezték be. Célja a szegedi kutató hagyatékának ápolása.

Munkatársunktól

Fábián Tamás ugyanis külföldi útjairól mindig ásványokkal és rengeteg fotóval érkezett haza, amelyeket szívesen mutatott meg tanítványainak, barátainak. A tudóst és barátját, Szabad Gábort tavaly januárban lőtték le terroristák Etiópiában.

– Tamás gyűjteményéből tavaly májusban állandó kiállítást nyitottunk a vadaspark Ázsia-házában. Szülővárosában, Vasváron, valamint a Szent-Györgyi Albert Agórában emlékszobát rendeztünk be. Két hete kiállítás állít neki emléket Szolnokon is – mondta [namelink name="Petrovics Kálmán"], az alapítvány ügyvezetője, aki a kutató személyes jó barátja volt.

Fábián Tamásra emlékeztek barátok, tanítványok és érdeklődők az Agórában berendezett emlékszobában. Fotó: Karnok Csaba

Fábián Tamásra emlékeztek barátok, tanítványok és érdeklődők az Agórában berendezett emlékszobában. Fotó: Karnok Csaba
Fábián Tamás születésnapja alkalmából hétfőn az Agórában emlékeztek meg a kutatóról. Barátai, túratársai meséltek a közös kalandokról, vetítést, kötetlen beszélgetést szerveztek.

– Az alapítvány célja már túlmutat azon, hogy csak emlékezzünk erre a kiváló emberre. Tavasszal erdélyi emléktúrát szervezünk – mondta Petrovics Kálmán. Ezenkívül szeretnének egy padot és egy kopjafát állítani Szegeden az ő és Szabad Gábor emlékére. – A legfontosabb azonban az, hogy továbbvigyük Tamás üzenetét: mindenki ismerje meg és szeresse a természetet, és alakítson ki minél több emberi kapcsolatot – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!