Szeged és környéke

2019.04.20. 12:34

Pontyokért harcoltak a sándorfalvi Sándor-tavon - fotók

Tizenöten vettek részt szombaton sándorfalvi Sándor-tavon megrendezett első egyéni amatőr pontyfogó versenyen. A legügyesebb versenyző a szegedi Szabó Norbert volt, aki összesen 15,6 kiló pontyot fogott ki.

A. T. J.

Pontban szombat reggel nyolc órakor a szervező-tógazda, Kálmán Sándor megnyomta autójának a dudáját és elkezdődött a sándorfalvi Sándor-tavon megrendezett első egyéni pontyfogó verseny, amire tizenöten neveztek. A sándorfalvi Antal Zoltán fiával, Ádámmal érkezett, a beetetés után megmutatta a feeder szereléket is, majd elégedetten állapította meg, hogy ahová a csalit dobta majdnem három méter mély a víz. – Észnél kell lenni, mert ha megfogja a hal és elindul, elviszi a botot is – mondta Zoltán. Ádám pedig, aki szeptemberben lesz 11 éves, azt mondta, azért szeret horgászni, mert izgalmas. Legutóbb a homokpusztai Kacsás-tavon 43 kárászt fogott. Közben a tógazda elmondta, hogy a tóban 1500 kiló ponty és 350 kiló amúr él, a legnagyobb ponty 18 kilós.

Pontyokért harcoltak a sándorfalvi Sándor-tavon. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

A makói Szűcs János a barátnőjével, Nórával érkezett, aki az idilli csöndben és a kellemes napsütésben egy napernyő alatt nyomogatta a telefonját. A csöndet csak a messenger pittyegése törte meg néha. János gyerekkora óta horgászik, versenyszerűen másfél éve. – Most vagyok itt először, ismeretlen a víz, nincs semmi tapasztalatom – mondta. Nóra arra a kérdésünkre, hogy mivel tölti majd a következő néhány órát, azt válaszolta, valószínűleg elalszik majd. 


Az első halat, egy körülbelül másfél kilós pontyot a szegedi Szabó Norbert emelte ki, mire a tó túlpartjáról előbb a bunda, majd a szép volt kolléga kiáltás hallatszott. A versenyzők irigyen nézegették a szépen görbülő horgászbotot. – Ez a második kapásom volt, az első leakadt – azaz kifordult a hal szájából a horog, magyarázta a fiatalember miközben a szákba tette a zsákmányt.


A verseny 13 órakor ért véget. Harmadik helyen Száz Imre végzett 8,8 kiló hallal, második helyezett Kendrusz László lett 12,2 kilóval. A legtöbb halat a szegedi Szabó Norbert fogta, összesen 15,6 kilót. Övé lett a legnagyobb hal különdíja is, az a fogás 9,7 kilós volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!