Szeged és környéke

2019.05.18. 18:19

Rajtvonalhoz álltak a talicskák, húztak kocsit és kötelet is - Tanyasi Tízpróba Szatymazon, képekben

A zsombó-balástya-szatymazi hármashatár tanyásai találták ki a tízpróbát kilenc éve - jövőre jubilálnak.

Kilenc éve rendezik meg Szatymazon a Tanyasi Tízpróbát, a település legcivilebb kezdeményezését, ami egy baráti társaság, a zsombó-balástya-szatymazi hármashatár tanyásainak ötlete nyomán jött létre. A mezei erőpróbán baráti társaságok, sport- és munkahelyi csapatok indulnak. A szórakoztató, ám valódi erőnlétet kívánó megmérettetés évek óta a szabadtéri rendezvények első fecskéje.

Tanyasi tízpróba Szatymazon - GALÉRIA. Fotó: Kultúrkubikos/Kémeri Attila

A 2019. évi tízpróba győztese a Hunok csapata lett, második helyre a Szatymaz tanya futott be, a bronzra pedig a Szatymaz S.E. érkezett. Remekül szerepelt még a Szatymaz falu és a Hivatal csapata is.

Tanyasi tízpróba Szatymazon - a győztes csapat

Szabó Sándor főszervező elmondta, ez a kisrendezvény nem jöhetett volna létre, ha előző nap nem érkezik be jó néhány lelkes önkéntes segítő, akik focipályát jelölnek ki, sátrat állítanak, előkészítik a versenyszámok helyszíneit. Fábián Tamás évek óta a verseny értő koordinátora, Adamik László bíráskodása tartja mederben a vetélkedőt, Barna Károlyné pedig a jegyzőkönyvet, a pontozás naplózását tartotta kézben.

A szervezők és a résztvevők is azt üzenik, jövőre, a tizedik, jubileumi tízpróbára látványos kísérőprogramokkal és még izgalmasabb kihívásokkal készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!