Szeged és környéke

2014.07.06. 22:19

Szegedi gyógyfürdők a CNN listáján

Szeged - Szaunák, fürdőzés és sakk: Magyarország legjobb spái. Ezzel a címmel jelent meg egy cikk nemrég a CNN honlapján, amelyben nyolc magyar fürdőt ajánlanak a hazánkba utazók figyelmébe. Két szegedi is felkerült a listára.

Kovács Kriszta

Két szegedi fürdő is szerepel egy, a CNN honlapján nemrég megjelent cikkben: Mary Novakovich díjnyertes szakújságíró, útikönyvszerző írásában nyolc magyar gyógyvizes fürdőt sorol fel, ahová érdemes a turistáknak ellátogatni, ha hazánkban járnak.

Több mint ezer meleg vizű forrás csörgedezik az ország felszínének 80 százaléka alatt, ezért egy magyarországi utazás nem lehet teljes anélkül, hogy ne látogatnánk el egy spába – kezdi a cikkét az újságíró, majd a folytatásban elmondja, hogy már a rómaiak és a törökök is előszeretettel élvezték a gyógyvíz jótékony hatását. Hozzáteszi, hogy luxuskörülmények között kényeztethetik magukat a vendégek a magyarországi spákban, és hogy a törülközőhasználat, valamint az egész napos bérlet ára kedvező (az előbbi kevesebb mint 2, az utóbbi kevesebb mint 15 dollár).

Az Anna fürdőnek eleganciáját emeli ki a szerző. Fotó: Karnok Csaba

Az Anna fürdőnek eleganciáját emeli ki a szerző. Fotó: Karnok Csaba
A budapesti Széchenyi fürdő, Egerszalók, Miskolctapolca, Hévíz, Hajdúszoboszló és Bükfürdő után Szegedet említi Mary Novakovich. A „Csúszdák és stílus" alcímet kapta a két dél-alföldi fürdőről szóló részlet, amit úgy kezd, hogy Budapesttől 160 kilométerre délre, Szegeden is vannak elegáns fürdők, amilyen például a 19. században, neoreneszánsz stílusban épült Anna Gyógyfürdő. Az újságíró szerint a meleg vizes medencék, a gőzkabinok és szaunák a híres budapesti Széchenyi és Gellért fürdők hangulatát idézik.

A cikk végén a Napfényfürdő Aquapolist ajánlja a szerző, ahol a gyerekek egész évben kedvükre csúszdázhatnak, amíg szüleik a gyógyvizes medencékben fürdőznek, vagy a vízeséses élménymedencében áztatják magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!